Inovativni Zadar u novom ruhu
Inovativni Zadar u novom ruhu
Fotogalerija Galerija
Završetak EU projekta rekonstrukcije i opremanja poduzetničkog inkubatora.

U prostorima Inovativnog Zadra, zadarskog poduzetničkog inkubatora danas je predstavljen završetak EU projekta njegove rekonstrukcije i opremanja. Direktor Alan Kociper predstavio je nove usluge, posebice u ICT području i one koje se tek planiraju uvesti, a voditeljica sektora potpore poduzetništvu Ana Odvitović predstavila je infrastrukturne zahvate koji su napravljeni kako bi se povećala funkcionalnost inkubatora. U projekt je uloženo oko 6 milijuna kuna.

Prezentaciji je nazočio gradonačelnik Branko Dukić, koji je pozdravio napore i ulaganja tvrtke Inovativni Zadar u nove tehnologije i usluge koje koriste, osim korisnika inkubatora, i gradska uprava i njene ustanove i tvrtke. Obišao je novouređene prostore, u kojima su  poboljšane i građevinska i IT infrastruktura, a otvoren je 3D laboratorij s 3D printerom i gravirkom koje na raspolaganju zainteresiranim korisnicima i nova informatička učionica.

Također, s obzirom na stalnu popunjenost inkubatora i veliku zainteresiranost potencijalnih novih korisnika, ide se u izgradnju još jednog inkubatora, čiji je idejni projekt danas po prvi put predstavljen. U tijeku je projektiranje zgrade, a cijeli projekt će biti vrijedan 22 milijuna kuna.

Tvrka Inovativni Zadar zadnjih je godina značajno povećala prihode i aktivu, uspješno posluje te sudjeluje u brojnim projektima u digitalizaciji usluga na području grada Zadra.