Gradonačelniku Dukiću medalja i prva diploma medicinskog fakulteta u Zadru
Gradonačelniku Dukiću medalja i prva diploma medicinskog fakulteta u Zadru
Povodom Dana obrane Zadra HLZ podružnica Zadar i Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1991.-1992. organizirali su znanstveni kolokvij.

U znak sjećanja Hrvatski liječnički zbor Podružnica Zadar i Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1991.-1992. Podružnica Zadar dali su svoj doprinos u svečanom obilježavanju 30. obljetnice Dana obrane Grada Zadra i to organiziranjem znanstvenog kolokvija iz istraživačkih projekata - "Zaslužni zadarski liječnici" i "Liječnička samosvijest" pod nazivom: "Prva promocija liječnika u Zadru i Hrvatskoj". Kolokvij se održao u predavaonici Hrvatskog liječničkog zbora, a na njemu su sudjelovali istaknuti profesori povijesti i medicine koji su u nekoliko kratkih predavanja predstavili razvoj medicine u Zadru i istaknute liječnike našeg kraja. 

- Čast mi je biti danas u društvu s vama i posebno zahvaljujem što svojim aktivnostima redovito upotpunjujete obilježavanje Dana obrane Zadra. U sjećanju mi je predstavljanje uloge liječnika i drugih zdravstvenih dragovoljaca u obrani Zadra i Domovine. I vaš  ovogodišnji znanstveni kolokvij otkriva javnosti značajne činjenice iz povijesti našeg grada, ukazuje na najviše civilizacijske i znanstvene dosege s početka 19. stoljeća. Baš kao i uspješna inicijativa postavljanja spomen ploče na mjestu prvog medicinskog fakulteta u Hrvatskoj. Naše Sveučilište iz godine u godinu raste te imamo studij sestrinstva koje se polako razvija, a nadam se kako ćemo jednom doći i do toga da imamo medicinski fakultet. Razbili smo mnoge barijere, razvijamo se i rastemo na području zdravstva pa tako imamo objedinjeno onkološko liječenje i u tom smjeru trebamo ići dalje, naglasio je gradonačelnik Dukić.

- Na mjestu "prvog čovjeka" našeg grada do sada je bilo više liječnika, ali sadašnji gradonačelnik Branko Dukić najviše se iskazao razumijevanjem naših napora dajući snažnu potporu našem radu. Ovim putem mu se želimo zahvaliti na svesrdnoj podršci sa željom da se i dalje nastavi ova dobra suradnja, poručili su iz Zbora.

Vezane fotografije

Gradonačelniku Dukiću medalja i prva diploma medicinskog fakulteta u Zadru Gradonačelniku Dukiću medalja i prva diploma medicinskog fakulteta u Zadru Gradonačelniku Dukiću medalja i prva diploma medicinskog fakulteta u Zadru Gradonačelniku Dukiću medalja i prva diploma medicinskog fakulteta u Zadru Gradonačelniku Dukiću medalja i prva diploma medicinskog fakulteta u Zadru Gradonačelniku Dukiću medalja i prva diploma medicinskog fakulteta u Zadru Gradonačelniku Dukiću medalja i prva diploma medicinskog fakulteta u Zadru Gradonačelniku Dukiću medalja i prva diploma medicinskog fakulteta u Zadru