Gradonačelnik primio srebrnog olimpijca Tonija Filipija
Gradonačelnik primio srebrnog olimpijca Tonija Filipija

Povodom postignutih vrhunskih sportskih rezultata i osvajanja olimpijskog srebra na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta upriličio je primanje za aktualnog svjetskog juniorskog doprvaka i člana BK "Zlatna rukavica", boksača Tonija Filipija.

"Gotovo nismo niti svjesni koliki si uspjeh postigao i što to znači za tebe, tvoju obitelj i naš grad. To su strašni sportski dosezi koji do sada na području boksa u Zadru nisu zabilježeni, a i u Hrvatskoj su rijetki. Konkurencija u boksu je velika, na prvenstvima se natječu sportaši iz više od 30 zemalja svijeta. Mala smo zemlja, skromnih financijskih mogućnosti i vjerujem da ti nije bilo lako nositi se sa svjetskim boksačkim velesilama", kazao je gradonačelnik Kalmeta čestitajući Toniju na olimpijskom srebru koje je osvojio u finalnom meču u kojem je vrlo tijesno izgubio od aktualnog svjetskog prvaka Kubanca Hernandeza Morejona rezultatom 1:2.

Zahvalivši se na prijemu, Toni je naglasio da trenira svaki dan, dva puta dnevno jer se priprema se za Europsko juniorsko prvenstvo u boksu, koje će se održati od 17. do 26. listopada u Zagrebu. Nakon toga svoju će sportsku karijeru nastaviti u seniorima. "Došli smo do točke kada za nastavak karijere moramo angažirati vrhunske trenere i stručnjake", naglasio je Tonijev otac, Marko Filipi i trener Edi Milošević. Odnedavno novi predsjednik kluba je Tonijev brat, Šime Filipi koji je kazao da su zadovoljni uvjetima u kojima trenutačno rade. 


Vezane fotografije

Gradonačelnik primio srebrnog olimpijca Tonija Filipija Gradonačelnik primio srebrnog olimpijca Tonija Filipija Gradonačelnik primio srebrnog olimpijca Tonija Filipija Gradonačelnik primio srebrnog olimpijca Tonija Filipija Gradonačelnik primio srebrnog olimpijca Tonija Filipija Gradonačelnik primio srebrnog olimpijca Tonija Filipija Gradonačelnik primio srebrnog olimpijca Tonija Filipija Gradonačelnik primio srebrnog olimpijca Tonija Filipija