Gradonačelnik Dukić primio brončanog zadarskog hrvača, Roka Striku
Gradonačelnik Dukić primio brončanog zadarskog hrvača, Roka Striku
Čestitke na velikom uspjehu!

Povodom osvajanja brončanog odličja na  natjecanju u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzrast kadeta u kategoriji do 80 kilograma koje se održavalo u gradu Xanthi u sjevernoj Grčkoj, pod nazivom „Prvenstvo Balkana“, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima, pročelnicom za kulturu i sport, Dinom Bušić i pomoćnicom pročelnice, Snježanom Jurinić, primio je zadarskog hrvača Roka Striku i trenera Vladimira Menčika iz Hrvatskog kluba Zadar.

Roko Strika nastupio je u sastavu hrvatske kadetske hrvačke reprezentacije, a kako je objasnio trener Vladimir Menčik radi se o najvećem rezultatu za Hrvački klub Zadar i to na međunarodnoj sceni:

- Ovo je najveći uspjeh u povijesti Hrvačkog kluba Zadar. Jako smo sretni i ponosni na našeg Roka koji je na najbolji mogući način prezentirao svoj klub i državu, kazao je ovom prigodom trener Menčik te naglasio da su ovi rezultati pokazatelj sustavnog rada u klubu i treninga koje Roko provodi u posljednjih devet godina kao član Hrvačkog kluba Zadar.

- Trudimo se i radimo svakodnevno i s obzirom da smo mladi klub bez problema možemo parirati puno iskusnijim klubovima iz drugih hrvatskih gradova. U protkelih devet godina jako smo puno napravili i brončana medalja je rezultat toga, istaknuo je Roko Strika kojemu je ovo bio debitantski nastup na ovakvim velikim turnirima, a isto tako je bio i najmlađi u navedenoj uzrasnoj kategoriji.

Gradonačelnik Dukić čestitao je Roku na postignutom uspjehu dodajući kako je Grad kroz resorni odjel od prvoga dana uz klub te će ga pratiti i dalje kako bi mogao ostvarivati visoke rezultate i u budućnosti.

- Osim što je odličan hrvač Roko je i odličan učenik drugog razreda gimnazije Jurja Barakovića, a svojim ponašanjem svijetli je primjer cijeloj svojoj generaciji kao i svim mlađim polaznicima našeg kluba, kazao je trener Menčik.

Strika i Menčik zahvalili su Gradu Zadru na praćenju i pomoći dosadašnjem razvoju i radu kluba uz uvjerenje u daljnju suradnju.

Na natjecanjima  „Prvenstvo Balkana“ i „Prvenstvo Mediterana“ sudjelovale su zemlje koje pripadaju tako zvanom Balkanskom i Mediteranskom dijelu Europe i Mediterana: Bugarska, Egipat, Albanija, Rumunjska, Moldavija, Srbija, Grčka, Kosovo, Turska, Makedonija i Hrvatska.  Hrvatska hrvačka reprezentacija sudjelovala je na oba natjecanja u ženskoj i muškoj konkurenciji.

 

Vezane fotografije

Gradonačelnik Dukić primio brončanog zadarskog hrvača, Roka Striku Gradonačelnik Dukić primio brončanog zadarskog hrvača, Roka Striku Gradonačelnik Dukić primio brončanog zadarskog hrvača, Roka Striku Gradonačelnik Dukić primio brončanog zadarskog hrvača, Roka Striku Gradonačelnik Dukić primio brončanog zadarskog hrvača, Roka Striku