Gradonačelnik primio dr. Judith Reisman
Gradonačelnik primio dr. Judith Reisman

Danas je u Maloj vijećnici Grada Zadra gradonačelnik Božidar Kalmeta primio poznatu američku doktoricu komunikologije, Judith Reisman koja je u okviru svjetske kampanje na kojoj promovira svoju knjigu naslova "Seksualna sabotaža" održala javnu tribinu u Samostanu školskih sestara franjevki u zadarskim Arbanasima.

Dr. Reisman stigla je u pratnji gospodina Thomasa Hampsona, novinarke HRT-a, Karoline Vidović Krišto i direktorice galerije hrvatske sakralne umjetnosti "Laudato", Ksenije Abramović, a goste su osim gradonačelnika pozdravili i zamjenik Zvonimir Vrančić, pročelnik UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić i pročelnik UO za socijalnu skrb, Mario Pešut.

- Zadar je danas, između ostalog, grad koji rado prima sve putnike dobrih namjera, koji njeguje različitost i pravo na mišljenje. Impresioniran sam vašom snagom i dugogodišnjim radom u kojem se zalažete za prava djece, za njihovo pravo na mirno djetinjstvo i odrastanje u kojem nema mjesta zlostavljanju, posebno onom seksualnom, istaknuo je gradonačelnik Kalmeta. - Zadar je grad koji ne samo da podupire nego i promiče prava djece i ne tolerira nikakav oblik zlostavljanja, nastavio je gradonačelnik dodajući da je u hrvatskim medijima pročitao članak u kojem se navodi izjava dr. Reisman kako Hrvatska ima jednu od najnižih razina seksualne traume kod djece te je izrazio stav da i u buduće moramo raditi u tom smjeru odnosno da takvu traumu nijedno dijete nikad ne doživi. 

Dr. Judith Reisman izrazila je zahvalnost na toploj i prijateljskoj dobrodošlici u Zadru te istaknula kako je sinoćnja tribina bila vrlo konstruktivna i zanimljiva. - Drago mi je da sam ponovno u Hrvatsoj i u Zadru. Cilj nam je na ovim tribinama govoriti o kaznenom djelu pedofilije na kojem se zasniva spolni odgoju u Hrvatskoj, kazala je Reisman. Gošće su, također, gradonačelnika i njegove suradnike upoznali s građanskom inicijativom "Ne dirajte djecu" čija je misija ukidanje Instituta Albert Kinsey, čiji osnivač ima sumnjivu prošlost koja se povezuje s pedofilijom, izbaciti Kinsey institut iz članstva u Ujedinjenim narodima, procesuirati i zatvoriti Kinsey institut i proglasiti cjelokupnu tzv. znanost Kinsey instituta ništavnom.


Vezane fotografije

Gradonačelnik primio dr. Judith Reisman Gradonačelnik primio dr. Judith Reisman Gradonačelnik primio dr. Judith Reisman Gradonačelnik primio dr. Judith Reisman Gradonačelnik primio dr. Judith Reisman Gradonačelnik primio dr. Judith Reisman