Gradonačelnik obišao gradilište Crpne postaje Park na Trpimirovoj obali
Gradonačelnik obišao gradilište Crpne postaje Park na Trpimirovoj obali

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta, pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darko Kasap i direktor komunalne tvrtke "Odvodnja" Zadar, obišli su danas gradilište crpne postaje Park na Trpimirovoj obali. Radovi su započeli prošli tjedan i trajat će do veljače iduće godine nakon čega kreću radovi na izgradnji CP Maestral. 

"Izgradnjom ove crpne postaje riješit ćemo pitanje fekalne i oborinske odvodnje od Vitrenjaka do Sfinge. U sklopu ovih radova bit će izgrađen kolektor do centra Mocire te će obuhvatit još nekoliko ulica u ovom dijelu grada kako bi se putem sekundarne mreže kuće i ostali objekti mogli priključiti na fekalnu odvodnju. Osim toga, za mjesec dana će biti raspisan natječaj za sljedeću CP kod Sfinge u koju će se kanalizirati sve fekalne vode odavde do Maraske. Time će cijeli ovaj obali pojas biti zaštićen od fekalnih ispusta i omogućit će spajanje ovih kuća i objekata na sekundarnu kanalizacijsku mrežu," najavio je gradonečlnik Kalmeta.

"Što se tiče ukupne sekundarne mreže, uskoro će početi radovi na 4 sekundarne mreže: Diklo, Puntamika, Arbanasi i Ričine. Važno je naglasiti da imamo isprojektiranu sekundarnu kanalizacijsku mrežu i građevinske dozvole za 205 ulica odnosno cijeli Grad Zadar, Kožino i Petrčane. Iako većinu novca za gradnju očekujemo iz strukturnih fondova EU, gradit ćemo te mreže i iz naših sredstava te sredstava Hrvatskih voda.", nastavio je. Podsjetio je da su izlicitirane i CP 1 i 2 koje se nalaze na Pouotoku. "Cijeli projekt izgradnje oborinske i fekalne mreže završit ćemo do 2018. godine kada će Zadar, jedini na jadranskoj obali, biti bez fekalnih ispusta u more i bez crnih jama," naglasio je gradonačelnik.  

Vrijednost radova CP Park je 7,7 milijuna kuna. Izvođač radova je "Vodoinstalacija" d.o.o.

Dok se radovi ne završe za ovaj dio grada vrijedit će posebna prometna regulacija. 

Vezane fotografije

Gradonačelnik obišao gradilište Crpne postaje Park na Trpimirovoj obali Gradonačelnik obišao gradilište Crpne postaje Park na Trpimirovoj obali Gradonačelnik obišao gradilište Crpne postaje Park na Trpimirovoj obali Gradonačelnik obišao gradilište Crpne postaje Park na Trpimirovoj obali Gradonačelnik obišao gradilište Crpne postaje Park na Trpimirovoj obali Gradonačelnik obišao gradilište Crpne postaje Park na Trpimirovoj obali Gradonačelnik obišao gradilište Crpne postaje Park na Trpimirovoj obali Gradonačelnik obišao gradilište Crpne postaje Park na Trpimirovoj obali Gradonačelnik obišao gradilište Crpne postaje Park na Trpimirovoj obali Gradonačelnik obišao gradilište Crpne postaje Park na Trpimirovoj obali Gradonačelnik obišao gradilište Crpne postaje Park na Trpimirovoj obali