Gradonačelnik Kalmeta: obnavljamo kultno zadarsko sportsko igralište
Gradonačelnik Kalmeta: obnavljamo kultno zadarsko sportsko igralište
Gradonačelnik obišao sportske terene na Ravnicama gdje su postavljene nove sportske podloge.

Gradonačelnik  Grada Zadra, Božidar Kalmeta, obišao je jutros sportska igrališta na Ravnicama gdje su odnedavno postavljene nove sportske podloge. Temeljem programa „Aktivne zajednice“ Grad Zadar je u 2016. godini putem Sportske zajednice predložio i napravio program postavljanja podloge za sportska igrališta ( košarka, odbojka, badminton) na Ravnicama kojima upravlja Javna ustanova „Zadarski sport“. Projekt je vrijedan 200 tisuća kuna i sufinanciran je od strane Grada Zadra, HOO i Javne ustanove „Zadarski sport“.

  • Odlučili smo jedno kultno sportsko igralište , nekadašnji Partizan, a danas Ravnice, gdje su se igrale generacije djece i mladih, obnoviti u sklopu programa „Aktivna zajednica“ koji se provodi sa svrhom poticanja razvoja sporta u lokalnim zajednicama. Radi se o malonogometnom igralištu, košarkaškom, igralištu za badminton, a u planu su još odbojkaško igralište, tribine te vanjska teretana, istaknuo je gradonačelnik Kalmeta.
  • Prije toga obnovljena je i dvorana i izuzetno smo zadovoljni da se ovi sportski objekti ponovno vraćaju djeci i mladima. Zadar je grad sporta stoga je nama prioritet ulaganje u sportske objekte i u sport općenito. Kao što znate Zadar je dao puno vrhunskih sportaša koji su igrali u vrhunskim klubovima, a preduvjet da bi ta djeca mogla postati dobri sportaši su, osim dobrih trenera, zasigurno dobra igrališta odnosno primjereni uvjeti i sportska infrastruktura općenito, naglasio je Kalmeta dodajući da je korištenje igrališta za građane besplatno.

Pomoćnica pročelnika UO za kulturu i šport, Snježana Jurinić također je kazala da dalje samo treba nastaviti istim smjerom.

  • Postojeća igrališta u budućnosti bi trebala dobiti ovakve podloge. Mi ćemo se i dalje javljati na programe HOO i ako svake godine uredimo bar jedno igralište dobit ćemo sve više mladih sportaša i rekreativaca. Vjerujem da će građani grada Zadra bit će zadovoljni i s Gradom Zadrom i sportom u gradu Zadru, zaključila je Jurinić.

Grad Zadar sufinanciranjem ovih projekata putem Sportske zajednice ima stratešku orijentaciju promocije društvene uloge športa od uključenja u društvo, jačanja javnog zdravstva, do aktivnog djelovanja građanstva i promocije športskih uspjeha i temeljnih vrijednosti olimpizma kao osnova svakodnevnog života – izvrsnosti, prijateljstva i međusobnog poštovanja odnosno fair playa. U Gradu Zadru taj strateški smjer je "Materijalna i financijska potpora stvaranju uvjeta bavljenja športom u Gradu Zadru", iz kojeg je proizašlo i uređenje igrališta na Ravnicama.

Projekti Aktivne zajednice u Zadru:

2015. Malonogometno igralište umjetne trave na Sportskom centru Ravnice, projekt vrijedan 150 tisuća kn  

2014. kupovina broda jedriličarskom klubu „Uskok“, projekt vrijedan 140.000,00 kn

2013. kupovina strojeva za čišćenje sportskih dvorana za Javnu ustanovu „Zadarski sport“, projekt vrijedan 90.000,00

2012. kupovina čamca veslačkom klubu“Jadran „ – projekt vrijedan 140.000,00 kn

Program  “Aktivne zajednice” provodi se sa svrhom poticanja razvoja športa u lokalnim zajednicama. U sufinanciranju odabranog programa – projekta sudjeluje Hrvatski olimpijski program i najmanje jedan partner koji može biti predlagač programa, korisnik programa, jedinica lokalne samouprave, jedinica područne samouprave, sponzor i donator.

Novčana potpora u programu „Aktivna zajednica“ odobrava se namjenski za opremu za održavanje športskih terena, opremu za šport na otvorenom, opremu za šport u dvorani, opremu za športove na vodi, rasvjetna tijela za športska igrališta, završnu podloga za športska igrališta i motorno kombi vozilo.

 

Vezane fotografije

Gradonačelnik Kalmeta: obnavljamo kultno zadarsko sportsko igralište Gradonačelnik Kalmeta: obnavljamo kultno zadarsko sportsko igralište Gradonačelnik Kalmeta: obnavljamo kultno zadarsko sportsko igralište Gradonačelnik Kalmeta: obnavljamo kultno zadarsko sportsko igralište Gradonačelnik Kalmeta: obnavljamo kultno zadarsko sportsko igralište Gradonačelnik Kalmeta: obnavljamo kultno zadarsko sportsko igralište Gradonačelnik Kalmeta: obnavljamo kultno zadarsko sportsko igralište Gradonačelnik Kalmeta: obnavljamo kultno zadarsko sportsko igralište Gradonačelnik Kalmeta: obnavljamo kultno zadarsko sportsko igralište Gradonačelnik Kalmeta: obnavljamo kultno zadarsko sportsko igralište Gradonačelnik Kalmeta: obnavljamo kultno zadarsko sportsko igralište Gradonačelnik Kalmeta: obnavljamo kultno zadarsko sportsko igralište