Gradonačelnik Dukić: zborske izvedbe daruju našem gradu vrhunski glazbeni doživljaj
Gradonačelnik Dukić: zborske izvedbe daruju našem gradu vrhunski glazbeni doživljaj
Svečano otvoreno 11. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova

U katedrali sv. Stošije svečano je otvreno 11. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova. Pod dirigentskom palicom Sebastjana Vrhovnika, nastupio je zbor Slovenske filharmonije. U ime Grada Zadra svečanosti su nazočili gradonačelnik Branko Dukić, zamjenici Ante Babić i Jagoda Surać, predsjendik Gradskog vijeća, Zvonimir Vrančić i pročelnik za kulturu i šport, Radovan Dunatov.

Gradonačelnik Dukić, otvarajući natjecanje, istaknuo je da ovom iznimnom glazbenom manifestacijom Zadar ostaje dostojan svoje glazbene prošlosti i tradicije njegovanja klasične glazbe koja je bogata i po mnogočemu jedinstvena.

- Tradicija organiziranog zborskog pjevanja u Zadru seže u daleku prošlost i nezaobilazni je dio najvrjednije hrvatske kulturne baštine. U tom kontekstu i naše Hrvatsko pjevačko i glazbeno društvo Zoranić kroz 110 godina postojanja daje nemjerljiv doprinos hrvatskoj kulturi i njezin je ambasador u čitavom svijetu. Vaše izvedbe daruju našem gradu vrhunski glazbeni doživljaj, a posebno se radujemo pjesmi na gradskim trgovima utkanoj u neponovljivi ulični ritam drevnog nam Zadra, istaknuo je Dukić zaželjevši sudionicima uspjeh na natjecanju.