Gradonačelnik Dukić: Wings for life postao je zaštitni znak Zadra
Gradonačelnik Dukić: Wings for life postao je zaštitni znak Zadra
U nedjelju u 13 sati starta humanitarna utrka Wings for life.

Povodom održavanja humanitarne utrke Wings for life World run 2022., koja u nedjelju u 13 sati starta sa Liburnske obale u Zadru, u Maloj vijećnici Grada Zadra održana je koferencija za medije. Na konferenciji su sudjelovali Branko Dukić, gradonačelnik Zadra, Marijo Tokić, voditelj službe za javni red i sigurnost PU zadarske, Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske te Iva Milevoj i Jure Šango kao predstavnici organizacijskog odbora Wings for Life World Run utrke. 

Ovo izdanje utrke okupiti će pet tisuća natjecatelja, a procjenjuje se da će privući oko 12 tisuća gostiju čiji se dolazak očekuje u gradu.

- Nakon dvije pandemijske godine utrka Wings for life opet u Zadru! Događaj koji je postao pravi zadarski zaštitni znak iako je riječ o globalnoj utrci, istaknuo je uvodno gradonačelnik Dukić zahvalivši organizatorima i trkačima što su ostali vjerni našem gradu Zadru. 

- Ako trčanje gledamo kao dio zdravog načina življenja, i ova utrka svakako je dala svoj doprinos tome uz naše sportske klubove i škole. Danas je dovoljno proći Višnjikom, Kolovarama, Puntamikom, parkovima i vidjeti stotine, ponekad i tisuće mladih i starijih kako svakodnevno trče ili hodaju. Vjerujem kako i ove godine sve sudionike i posjetitelje, a bit će ih tisuće i tisuće, spremno dočekujemo, baš kao i samu utrku koja na jedinstveni način podiže svijest o potrebama osoba s invaliditetom, promovira Zadar, potiče na zdravo življenje, istaknuo je gradonačelnik Dukić.

- Wings for Life World Run već godinama glavni motivator rekreacije u gradu. Paralelno s utrkom raste i rekreacijski sport u Zadru. Nama koji se bavimo trčanjem to je veliki motiv, jer imamo u gradu jedan event koji je toliko velik i dobro organiziran da nemamo potrebe ići u druge gradove. Nivo organizacije ne zaostaje ni za njujorškim maratonom pa možemo biti ponosni na našu zadarsku utrku, naglasio je Jure Šango, član organizacijskog odbora i voditelj lokalne škole trčanja. Šango je dodao da će staza biti postavljena do 70-tog kilometra, nešto dalje od Šibenika, bit će postavljeno 300 metara stolova za okrijepne stanice, 12 tona vode, napitaka, banana, naranača i slično, a na stazi će  raditi oko 650 volontera 

- Bit ćemo globalno jedna od sedam organiziranih utrka na službenim lokacijama, a trčat će se također putem aplikacije u ukupno 165 zemalja. Slike Zadra i obići će u nedjelju cijeli svijet i htjela bih se zahvaliti gradu, gradskim službama i policiji, jer Zadar je predivan domaćin koji maksimalno podržava utrku, kazala je Iva Milevoj, u ime organizacijskog odbora Wings for Life World Run utrke.

Wings for Life World Run započinje u nedjelju u isto vrijeme na šest kontinenata, kada će cijeli svijet trčati zajedno za one koji ne mogu. Zadarska utrka startat će na Liburnskoj obali točno u 13 sati, uz posebnu nedjeljnu regulaciju prometa.

Prometna regulacija

 

Vezane fotografije

Gradonačelnik Dukić: Wings for life postao je zaštitni znak Zadra Gradonačelnik Dukić: Wings for life postao je zaštitni znak Zadra Gradonačelnik Dukić: Wings for life postao je zaštitni znak Zadra Gradonačelnik Dukić: Wings for life postao je zaštitni znak Zadra Gradonačelnik Dukić: Wings for life postao je zaštitni znak Zadra Gradonačelnik Dukić: Wings for life postao je zaštitni znak Zadra Gradonačelnik Dukić: Wings for life postao je zaštitni znak Zadra Gradonačelnik Dukić: Wings for life postao je zaštitni znak Zadra