Gradonačelnik Dukić poželio uspjeh učenicima, roditeljima i nastavnicima u novoj školskoj godini
Gradonačelnik Dukić poželio uspjeh učenicima, roditeljima i nastavnicima u novoj školskoj godini
U obilasku OŠ Zadarski otoci-nova ulaganja, programi, besplatne radne bilježnice...

Povodom početka nove školske godine, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić bio je u obilasku OŠ Zadarski otoci. U pratnji gradonačelnika bili su zamjenik Ante Babić i pročelnik UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić sa suradnicima. Ove godine ukupno je u zadarske osnovne škole upisano je 900 učenika prvih razreda, što je na razini prošle godine.

- Prvi dan u školi novi je početak za vas i vaše roditelje, a početak školovanja označava i ulazak u vama potpuno novi svijet obveza i odgovornosti. Ali škola je prije svega radost – novi prijatelji, nova druženja i više igre. A i učenje, uvjerit ćete se, nije samo obaveza nego i predivan osjećaj ponosa sa svakim novim stjecanjem znanja i vještina, istaknuo je gradonačelnik Dukić na prigodnoj svečanosti povodom početka nastave te pozdravio i učenike na Velom Ižu, kojih je u tamošnjoj školi ove godine sedmero, a koji su putem video veze bili uključeni u današnju svečanost. Također, uputio je pozdrave i učenicima na Silbi. Suvremena tehnologija omogućila je da, već godinama, ti područni odjeli na otocima imaju mogućnost praćenja nastave u matičnoj školi na daljinu putem video veze.

 

Nova ulaganja u zadarske škole

Gradonačelnik Dukić iskoristio je prigodu kako bi podsjetio da Grad Zadar kontinuirano, iz godine u godinu, ulaže velika novčana sredstva u podizanje standarda učenja i boravka u školama.

- U ovoj je godini za radove i nabavku nove opreme u zadarskim školama uloženo 3,6 milijuna kuna. Najznačajniji radovi obavljeni su u OŠ Petra Preradovića u kojoj su rekonstruirani sanitarni čvorovi. Novu kuhinju dobila je i škola Šimuna Kožičića Benje, tako da sada sve zadarske osnovne škole imaju uvjete potrebne za provođenje programa školske prehrane za koju će se u ovoj školskoj godini izdvojiti više od milijun i pol kuna (bespovratna sredstva). Od većih ulaganja treba još spomenuti i uređenje školskog dvorišta u školi Šime Budinića, nabrojio je gradonačelnik Dukić.

Kapitalno ulaganje u zadarski školski sustav je izgradnja nove škole na Novom Bokanjcu koja uskoro kreće, a rasteretit će izvođenje nastave u više susjednih gradskih škola. Isto tako, s četiri nove učionice u područnoj školi Ploča tamošnjim učenicima bit će omogućena nastavu u jednoj smjeni.

Osim ulaganja u školske objekte, Grad vodi brigu i o pristupima školama pa je tako otkupljeno zemljište i izgrađen nogostup prema školi Bartula Kašića. U drugoj fazi će bit će rekonstruirana rasvjeta do škole koja je ostala jer se ta cesta nalazi na pravcu izgradnje sustava za odvodnju. Radi se o financijski zahtjevnom poslu rekonstrukcije navedene javne rasvjete.

 

Grad Zadar učenicima osigurao besplatne radne bilježnice

Financiranje nabavke školskih udžbenika za sve učenike u Hrvatskoj, od strane Vlade RH i resornog ministarstva, gradskoj je upravi ostavilo mogućnost da dodatno financijski olakša školovanje svih zadarskih osnovnoškolaca pa je tako 2,3 milijuna kuna iz proračuna osigurano za nabavku radnih bilježnica za svih 7 tisuća učenika osnovnih škola u našem gradu. 

Također, osigurana su potrebna sredstva i za još tri nove skupine učenika u produženom boravku koji se ove godine organizira u sedam gradskih škola ( 21 odgojno-obrazovna skupina). U posljednjih nekoliko godina izražena je potreba za logopedskom dijagnostikom i tretmanima. Stoga je Grad Zadar, pored pedagoških standarda, posebno financira rad jednog logopeda za 4 osnovne škole koje logopeda nemaju. Isto tako, za ukupno 84 učenika financira se rad 78 pomoćnika u nastavi. Nastavlja se i rad u centrima za izvrsnost za matematiku, fiziku i informatiku…

 

Krenuo novi projekt e-škole

U suradnji s CARNET-om, od ove godine započet je projekt „e škole“. Riječ je o ulaganju u svaku zadarsku osnovnu školu gdje će se urediti po dvije informatičko-multimedijalne učionice.

Nakon svečanog dijela, prvašići i njihovi roditelji uputili su se u svoje razrede gdje su ih na stolu dočekale nove knjige i prigodni darovi: poklon bon za besplatni upis u gradsku knjižnicu Zadar, grafitne olovke i raspored sati.

Na kraju susreta, gradonačelnik Dukić, poručio je i roditeljima kako su i oni neizostavni dio svih školskih uspjeha naše djece te svima zajedno poželio, u ovoj školskoj godini zdravlje, novo znanje, iskrena druženja i puno radosti.

 

Vezane fotografije

Gradonačelnik Dukić poželio uspjeh učenicima, roditeljima i nastavnicima u novoj školskoj godini Gradonačelnik Dukić poželio uspjeh učenicima, roditeljima i nastavnicima u novoj školskoj godini Gradonačelnik Dukić poželio uspjeh učenicima, roditeljima i nastavnicima u novoj školskoj godini Gradonačelnik Dukić poželio uspjeh učenicima, roditeljima i nastavnicima u novoj školskoj godini Gradonačelnik Dukić poželio uspjeh učenicima, roditeljima i nastavnicima u novoj školskoj godini Gradonačelnik Dukić poželio uspjeh učenicima, roditeljima i nastavnicima u novoj školskoj godini Gradonačelnik Dukić poželio uspjeh učenicima, roditeljima i nastavnicima u novoj školskoj godini Gradonačelnik Dukić poželio uspjeh učenicima, roditeljima i nastavnicima u novoj školskoj godini Gradonačelnik Dukić poželio uspjeh učenicima, roditeljima i nastavnicima u novoj školskoj godini Gradonačelnik Dukić poželio uspjeh učenicima, roditeljima i nastavnicima u novoj školskoj godini Gradonačelnik Dukić poželio uspjeh učenicima, roditeljima i nastavnicima u novoj školskoj godini Gradonačelnik Dukić poželio uspjeh učenicima, roditeljima i nastavnicima u novoj školskoj godini