Gradonačelnik Dukić obišao zadarsko rodilište
Gradonačelnik Dukić obišao zadarsko rodilište
Prvi u Novoj godini dječačić Toni.

Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić i zamjenik gradonačelnika Ante Babić, obišli su jutros rodilište Opće bolnice Zadar i posjetili prve novorođene bebe u Novoj 2020. godini i njihove majke. Uz prigodne darove i cvijeće zaželjeli su im puno zdravlja i sreće u Novoj godini. Prvo dijete u Zadru u 2020. godini rođeno je u 3 sata i 16 minuta. Dječak Toni ima 3,2 kg , a dug je 49 cm i porod je prošao dobro.

- Posjetili smo prvorođenog dječačića u Novoj godini Tonija i njegovu majku Petru ali i sve majke i djecu koja su danas ovdje u  našem rodillštu kako bi im iskazali iskrene čestitke i podijelili s njima radost koju uvijek sa sobom nosi prinova u obitelji, istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Dukić.

Voditelj Odjela za ginekologiju, OB Zadar, dr. Zdenko Matas istaknuo je kako je u 2019. godini rođeno 1512 djece, a u 2018. 1521 dijete odnosno devetero djece manje što je dobro jer pokazuje da pad rođenih u Zadarskoj županiji nije velik i otprilike se  posljednih 20 godina broj novorođene djece kreće u rasponu od 1500 do 1800 godišnje.

 

Vezane fotografije

Gradonačelnik Dukić obišao zadarsko rodilište Gradonačelnik Dukić obišao zadarsko rodilište Gradonačelnik Dukić obišao zadarsko rodilište Gradonačelnik Dukić obišao zadarsko rodilište Gradonačelnik Dukić obišao zadarsko rodilište Gradonačelnik Dukić obišao zadarsko rodilište Gradonačelnik Dukić obišao zadarsko rodilište