Gradonačelnik Dukić potpisao Kolektivni ugovor za radnike u predškolskim ustanovama "Radost" i "Sunce"
Gradonačelnik Dukić potpisao Kolektivni ugovor za radnike u predškolskim ustanovama "Radost" i "Sunce"
Dukić: Grad Zadar ćei dalje brinuti o pravima i boljem položaju svih djelatnika.

Gradonačelnik Grada Zadra, gospodin Branko Dukić potpisao je sa Sindikatom radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske i Sindikatom obrazovanja, medija i kulture Hrvatske, Kolektivni ugovor za radnike u Dječjem vrtiću Radost i Dječjem vrtiću Sunce.

Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, predvođen predsjednicom, gospođom Boženom Strugar i Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske, predvođen predsjednicom, gospođom Božicom Žilić, u listopadu 2017. godine uputili su zajedničku inicijativu za početak kolektivnog pregovaranja o tekstu Kolektivnog ugovora za zaposlene u predškolskim ustanovama Grada Zadra. Nakon priprema, konzultacija i zajedničkih sastanaka, postignut je dogovor.

Gradonačelnik je zahvalio Sindikatima na razumijevanju te istaknuo kako će Grad Zadar i dalje brinuti o pravima i boljem položaju svih djelatnika. Sa zadovoljstvom je istaknuo i to da će se dio prava iz ovog Kolektivnog ugovora primijeniti i na odgojitelje u vrtićima drugih osnivača, a na temelju ugovora o sufinanciranju.

Gospođa Strugar izrazila je zahvalnost gradonačelniku i pročelniku Upravnog odjela za odgoj i školstvo, gospodinu Josi Nekiću na susretljivosti, suradnji i predanom radu. Gospođa Žilić dodala je kako su se pregovori vodili u duhu socijalnog dijaloga. Ipak, istaknula je kako i dalje treba raditi na ostalim materijalnim pravima zaposlenika na zadovoljstvo svih.

Najznačajnije promjene u novom Kolektivnom ugovoru odnose se na usklađenje koeficijenata s Uredbom Vlade RH o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama kojima će se povećati plaće zaposlenih u predškolskim ustanovama Grada Zadra.

Vezane fotografije

Gradonačelnik Dukić potpisao Kolektivni ugovor za radnike u predškolskim ustanovama "Radost" i "Sunce" Gradonačelnik Dukić potpisao Kolektivni ugovor za radnike u predškolskim ustanovama "Radost" i "Sunce" Gradonačelnik Dukić potpisao Kolektivni ugovor za radnike u predškolskim ustanovama "Radost" i "Sunce" Gradonačelnik Dukić potpisao Kolektivni ugovor za radnike u predškolskim ustanovama "Radost" i "Sunce" Gradonačelnik Dukić potpisao Kolektivni ugovor za radnike u predškolskim ustanovama "Radost" i "Sunce" Gradonačelnik Dukić potpisao Kolektivni ugovor za radnike u predškolskim ustanovama "Radost" i "Sunce" Gradonačelnik Dukić potpisao Kolektivni ugovor za radnike u predškolskim ustanovama "Radost" i "Sunce" Gradonačelnik Dukić potpisao Kolektivni ugovor za radnike u predškolskim ustanovama "Radost" i "Sunce" Gradonačelnik Dukić potpisao Kolektivni ugovor za radnike u predškolskim ustanovama "Radost" i "Sunce" Gradonačelnik Dukić potpisao Kolektivni ugovor za radnike u predškolskim ustanovama "Radost" i "Sunce" Gradonačelnik Dukić potpisao Kolektivni ugovor za radnike u predškolskim ustanovama "Radost" i "Sunce"