Gradonačelnik Dukić: ova ljetna škola doprinos je medijskom obrazovanju mladih novinara i medijskih stručnjaka
Gradonačelnik Dukić: ova ljetna škola doprinos je medijskom obrazovanju mladih novinara i medijskih stručnjaka
Gardonačelnik Dukić otvorio ljetnu škola „Informacijske tehnologije i mediji“.

Danas je na zadarskom Sveučilištu otvorena druga po redu ljetna škola „Informacijske tehnologije i mediji“ 2017. Školu je otvorio gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić :

- Za Grad Zadar sveučilište je jedan od najvrijednijih partnera i aktivni sudionik brojnih društvenih i znanstvenih procesa u cilju cjelovitog razvoja našeg grada. Zato rado pružamo potporu i ovoj ljetnoj školi kao i pokretanju novog studija Informacijskih tehnologija koji prepoznaje potrebe suvremenog tržišta rada. Vjerujem kako će taj novi studij biti još jedan doprinos jačanju suradnje znanosti i obrazovanja, gospodarstva i javnog sektora, kazao je gradonačelnik Dukić.

Gradonačelnik Dukić je također istaknuo da je ova ljetna škola doprinos medijskom obrazovanju mladih novinara i medijskih stručnjaka u primjeni nove komunikacijske tehnologije, ali i povezivanju mladih ljudi sličnih profesionalnih interesa.

Doc.dr.sc Ljiljana Zekanović-Korona, zamjenica pročelnika Odjela za turizam i komunikacijske znanosti u ime organizatora na početku je podsjetila da je grad Zadar grad bogate medijske prošlosti, počevši od Kraljskog Dalamtina te navela da su ciljevi ove škole omogućiti polaznicima uvid u nova znanja i vještine koje će ih osposobiti za snalaženje u novim okolnostima masovne komunikacije i konvergiranih medija.

Organizatori škole su Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Odjel za komunikologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Vezane fotografije

Gradonačelnik Dukić: ova ljetna škola doprinos je medijskom obrazovanju mladih novinara i medijskih stručnjaka Gradonačelnik Dukić: ova ljetna škola doprinos je medijskom obrazovanju mladih novinara i medijskih stručnjaka Gradonačelnik Dukić: ova ljetna škola doprinos je medijskom obrazovanju mladih novinara i medijskih stručnjaka Gradonačelnik Dukić: ova ljetna škola doprinos je medijskom obrazovanju mladih novinara i medijskih stručnjaka Gradonačelnik Dukić: ova ljetna škola doprinos je medijskom obrazovanju mladih novinara i medijskih stručnjaka Gradonačelnik Dukić: ova ljetna škola doprinos je medijskom obrazovanju mladih novinara i medijskih stručnjaka