Gradonačelnik Brovaryja u Zadru
Gradonačelnik Brovaryja u Zadru
Grad Zadar će primiti 30 djece iz Brovaryja.

Gradsku upravu danas su posjetili predstavnici prijateljskog ukrajinskog grada Brovaryja, gradonačelnik Igor Shapozko sa suradnicima. Primili su ih gradonačelnik Branko Dukić, pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Pešut te pomoćnica pročelnika za odgoj i školstvo Ivana Guglielmini. 

Prije svega, dogovoren je prihvat 30 djece iz Brovaryja koji su u ratnim zbivanjima ostali bez roditelja ili bez domova u koje bi se vratili. Do sada je u Brovaryju uništeno 2400 kuća, a poginulo je 180 stanovnika grada. Djeca, u dobi od 6 do 17 godina boravila bi u Zadru oko mjesec danas s pratnjom obrazovnih djelatnika iz Ukrajine. Grad Zadar na sebe je preuzeo obavezu osiguravanja smještaja, prehrane i osmišljavanja programa koji će djeci biti ponuđen kako bi se bili u mogućnosti oporaviti od pretrpljenog šoka.

U znak zahvalnosti Zadranima za do sada pruženu humanitarnu pomoć i podršku gradu Brovaryju i Ukrajini u borbi za slobodu, gradsko vijeće Brovaryja je donijelo odluku o preimenovanju jedne ulice u Zadarsku. Također, gradonačelniku Branku Dukiću uručeno je najviše priznanje grada Brovaryja, s tim da je on prva osoba ikad kojoj je takvo priznanje dodijeljeno. 

Gradonačelnik Dukić izrazio je nadu da će rat u Ukrajini što prije završiti, a do tada će Grad Zadar i Zadrani i dalje biti na raspolaganju za pomoć stanovnicima Brovaryja.

Vezane fotografije

Gradonačelnik Brovaryja u Zadru Gradonačelnik Brovaryja u Zadru Gradonačelnik Brovaryja u Zadru Gradonačelnik Brovaryja u Zadru