Grad Zadar se predstavio u Budimpešti
Grad Zadar se predstavio u Budimpešti
Na poziv veleposlanstva RH predstavljena zadarska turistička ponuda.

U sjedištu Predstavništva Europske komisije u Budimpešti, u prostoru Európa Pont 18. lipnja 2024. u sklopu projekta „A Touch of Croatia“ predstavljen je Grad Zadar i njegova turistička ponuda. 

Riječ je o događaju koji organizira veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj NJ. E. Mladen Andrlić u kojem se veleposlanicima i predstavnicima diplomatskog zbora akreditiranima u Mađarskoj, čelnicima mađarskih tijela i Hrvata u Mađarskoj predstavila kulturno-turistička ponuda Grada Zadra i Općine Lokve te Koprivničko-križevačke županije. Kulturni sadržaj je obogaćen i izložbenim projektom Muzeja za umjetnost i obrt, djelima Križevčanina Marijana Detonija čiji radovi će se moći pogledati do 2. srpnja 2024. u prostoru Európa Pont.

Zanimljivosti Zadra predstavile su pročelnica za gospodarstvo Grozdana Perić, kao izaslanica gradonačelnika, te direktorica TZ Grada Zadra Iva Bencun. Nakon formalnog dijela programa i otvorenja izložbe, druženje se nastavilo na otvorenom gdje su uzvanici mogli kušati i gastronomsku i enološku ponudu predstavljenih jedinica lokalne samouprave.