Grad Zadar nabavio novo igralište za vaterpolo na Malom Ižu
Grad Zadar nabavio novo igralište za vaterpolo na Malom Ižu
Upravni odjel za kulturu i šport Grada Zadra nabavio je novo igralište za vaterpolo na Malom Ižu.

Igralište s dva gola, dimenzija 22 x 12 metara, izradio je obrt „Martelina“ ( u vrijednosti od  5000kn).  Golovi su napravljeni sukladno službenim specifikacijama, od smreke i INOX okova, a izradio ih je stolarski obrt Maričić (ukupno 12.000,00 kuna).  Grad Zadar osigurao je mreže za golove, a sidrene utege, za koje je učvršćeno igralište, su napravili mještani Malog Iža.

Mještani su igralište prilagodili obliku svoje uvale, nabavili su lopte dok će im za iduće ljeto Grad Zadar osigurati  nove vaterpolo kapice. Kako bi se preko zime zaštitilo od propadanja,  igralište će biti uskladišteno u za to primjerenom prostoru.

Dosadašnje igralište bilo je staro i dotrajalo i nije više postojala mogućnost njegove obnove i korištenja, dok su opremu za vaterpolo utakmice nabavljali sami mještani, zaljubljenici u ovaj sport. Stoga su iz MO-a uputili dopis resornom odjelu Grada Zadra za nabavku igrališta budući da je vaterpolo jedini sportski sadržaj na Malom Ižu tijekom ljeta. Istaknuli su kako njihovo mjesto ožive vaterpolo utakmice, posebno u vrijeme iške fešte „Vela Gope“, kada se igraju utakmice Mali Iž – Veli Iž, te utakmice mladih koje prati veliki broj gledatelja, kako mještana tako i gostiju. Grad Zadar izašao je u susret ovoj zamolbi, a iz MO-ra su kazali kako su iznimno zadovoljni kvalitetom igrališta.

Također, UO za kulturu i šport, zaprimio je upit i MO Mala Rava da se i njima, za sljedeće ljeto, napravi sličan sportski sadržaj.

Vezane fotografije

Grad Zadar nabavio novo igralište za vaterpolo na Malom Ižu Grad Zadar nabavio novo igralište za vaterpolo na Malom Ižu Grad Zadar nabavio novo igralište za vaterpolo na Malom Ižu Grad Zadar nabavio novo igralište za vaterpolo na Malom Ižu