Povodom kupnje nove opreme zadarskoj stanici Gorske službe spašavanja, za koju su sredstva izdvojena iz Gradskog proračuna, gradonačelnik Živko Kolega posjetio je članove GSS-a i razgledao pristiglu opremu potrebnu za najteže uvjete spašavanja unesrećenih, vrijednu 100 tisuća kuna.

Kako je tom prilikom naglasio pročelnik HGSS-a Zadar Neven Zrilić, u 27 godina koliko djeluje ova služba spašavanja, nabava prijeko potrebne opreme uvijek je predstavljala težak problem za ove volontere, stoga je u akcijama spašavanja nerijetko korištena privatna oprema zadarskih planinara i gorskih spašavatelja.

Prepoznavši važnost ove službe za sigurnost građana i posjetitelja Zadra i zadarskog kraja, kao i napor ovih vrhunski osposobljenih entuzijasta, Gradsko je poglavarstvo u 2006. godinu za nabavljenu opremu izdvojilo 100 tisuća kuna, a tijekom ove i idućih godina nastavit će financijski pratiti njihovo funkcioniranje i njihove potrebe za svom dodatnom opremom. U tom smislu, GSS Zadar već je naručio kombi-vozilo za koje će Grad Zadar također izdvojiti dio potrebnih sredstava.

Dok je gradonačelnik Kolega zahvalio spasiteljima Gorske službe spašavanja na njihovoj predanosti ovoj vrsti humanitarnog djelovanja, najavljujući pomoć i u budućnosti, pročelnik zadarskog GSS-a Neven Zrilić, pozvao je i ostale gradove i općine u Zadarskoj županije da slijede primjer zadarskog Poglavarstva, čime bi se riješili brojni problemi ove humanitarne službe.