Grad Zadar dobio na korištenje električni skuter
Grad Zadar dobio na korištenje električni skuter

U sklopu projekta PRO-E-BIKE Grad Zadar je dobio na besplatno korištenje električni skuter, kojeg će prvenstveno koristiti komunalni redari u svakodnevnom obavljanju poslova iz njihove nadležnosti. Električni skuter koristit će se do 30. travnja 2015. godine, s mogućnošću produženja perioda korištenja, a njegova vrijednost je 39.000,00 kuna.

 

U sklopu gore navedenog projekta Grad Zadar je već dobio na korištenje električni bicikl koji se pokazao kao učinkovito prijevozno sredstvo, prije svega zbog manjeg korištenja konvencionalnih vozila te malih troškova održavanja po prijeđenim kilometrima u odnosu na konvencionalna vozila, što osim ekološke komponente ima i onu financijsku, a sve u svrhu promocije ovog oblika prijevoza.

Cilj projekta je promocija korištenja električnih bicikala i skutera kao okolišno prihvatljive alternative motornim vozilima na fosilna goriva, u svrhu dostave robe i tereta te za prijevoz putnika u europskim gradovima.

 Ukupna vrijednost projekta je 1.300.000,00 eura, a financira se iz EU programa CIP Intelligent Energy Europe (IEE).

 Projekt je započeo u travnju 2013. godine, a završit će u travnju 2016. godine.

 Konzorcij projekta sastoji se od 10 partnera iz 7 europskih zemalja (Nizozemska, Italija, Slovenija, Švedska, Portugal, Španjolska i Hrvatska), a vodeći partner je Energetski institut Hrvoje Požar.

 Grad Zadar je pilot grad u projektu u sklopu kojeg je proveo sljedeće aktivnosti:

•      Izrađen je Akcijski plan promocije električnih bicikala i skutera za dostavu roba i prijevoz putnika za područje Grada Zadra

•      Organiziran je jedan info dan promocije ove tehnologije kao i ostale promotivne aktivnosti.

Vezane fotografije

Grad Zadar dobio na korištenje električni skuter Grad Zadar dobio na korištenje električni skuter Grad Zadar dobio na korištenje električni skuter Grad Zadar dobio na korištenje električni skuter Grad Zadar dobio na korištenje električni skuter Grad Zadar dobio na korištenje električni skuter Grad Zadar dobio na korištenje električni skuter