Grad Zadar dobio 800 000 kn za lučku infrastrukturu
Grad Zadar dobio 800 000 kn za lučku infrastrukturu
Ministar Butković uručio ugovore za lučku infrastrukturu.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i državni tajnik Josip Bilaver uručili su 18 ugovora za lučku infrastrukturu i sanaciju pomorskog dobra na području Zadarske županije. Uručivanje ugovora upriličeno je na Pomorsko-putničkom terminalu u Gaženici.

Riječ je projektu u sklopu kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva namijenjena za sanaciju i rekonstrukciju luka otvorenih za javni promet od županijskog i lokalnog značaja. Osim toga, značajna sredstva se osiguraju i za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi. Tako je ove godine Ministarstvo za navedene namjene, osiguralo čak 88 milijuna kuna za brojne projekte, a danas su u Zadru potpisani ugovori i sporazumi vrijedni gotovo 15 milijuna kuna.

Grad Zadar dobio je sredstva za čak tri projekta: sanaciju obale Foša u Zadru u vrijednosti od  400.000 kn,  sanaciju i rekonstrukciju dijela rive u uvali Komoševa na otoku Ižu u vrijednosti od  200.000 kn i sanaciju šetnice u mjestu Veli Iž u vrijednosti od  200.000 kn.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dukić je rekao:

Zadar i zadarska županija s novih 18 projekata od Draga do Kolana, od Ugljana do Jasenica potvrđuju svoju pomorsku orijentaciju. Luke i pristaništa  su žila kucavica otoka i to Ministarstvo prepoznaje i sudjeluje u svakoj fazi od projektiranja do izgradnje. Danas dobivamo ugovor za financiranje sanacije u Foši, ali želim istaknuti projekte na otocima kao što su riva u Komoševi na Ižu i obalna šetnica na Velom Ižu. U tijeku je natječaj za luku Krijal na Premudi. Jedva čekam da zaigramo nogomet na novom, prirodnom travnjaku koji je dovršen na Olibu. Osigurali smo po milijun kuna za turistički centar na Ižu i obnovu Društvenog doma na Molatu. Život na otoku je predivan i težak i zato smo svi prisutni dužni ulagati i u narednom razdoblju.

 

Vezane fotografije

Grad Zadar dobio 800 000 kn za lučku infrastrukturu Grad Zadar dobio 800 000 kn za lučku infrastrukturu Grad Zadar dobio 800 000 kn za lučku infrastrukturu Grad Zadar dobio 800 000 kn za lučku infrastrukturu Grad Zadar dobio 800 000 kn za lučku infrastrukturu Grad Zadar dobio 800 000 kn za lučku infrastrukturu Grad Zadar dobio 800 000 kn za lučku infrastrukturu