Europa u Zadru - koncerti i izložbe
Europa u Zadru - koncerti i izložbe

U nastavku svojeg programa manifestacija ˝Europa u Zadru˝ ugostila je komorni orkestar iz Mađarske, kao i izložbu Opernog kazališta iz Rima. Osim toga, od petka se na pročelju Gradske straže nalazi i umjetnički oslikano platno ˝Welcome Croatia˝.

Platno je oslikano kreativnim rukama umjetnika pod palicom umjetničke organizacije ˝Jadertina˝. Nakon postavljanja, održana je i izložba slika iz grada Veliko Trnovo (Bugarska).

 

Subotnja večer protekla je uz note komornog orkestra Hermann László iz mađarskog grada Székesfehérvár. Prekrasan ambijent Crkve sv. Donata u kombinaciji s najpoznatijim skladbama oduševio je mnoge posjetitelje, koje je pozdravio i zamjenik gradonačelnika, Ivica Vlakić.

 

Posljednji dan prije službenog ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, posjetitelji su u Kneževoj palači mogli vidjeti izložbu Opernog kazališta iz Rima. Prekrasne oprave, haljine i odore privukle su pažnju mnogih posjetitelja. Izložba je postavljena u suradnji s Talijanskim veleposlanstvom, a Grad Zadar je pritom predstavljao potpredsjednik Gradskog vijeća, Dražen Grgurović.