Donacija Ravnateljstva civilne zaštite
Donacija Ravnateljstva civilne zaštite
Gradskoj postrojbi opće namjene donirana oprema.

Ravnateljstvo civilne zaštite doniralo je danas Civilnoj zaštiti Grada Zadra opremu namijenjenu gradskoj Postrojbi opće namjene koje su neposredno uključene u provedbu mjera zaštite zdravlja od korona virusa. Nastavak je to, kazali su u Službi civilne zaštite Zadar,  iznimno dobre i aktivne suradnje na lokalnoj razini,  a sve u cilju jačanja operativnih kapaciteta navedenih službi.

Donirana službena odjeća svakako je dobrodošla zadarskoj gradskoj Postrojbi koja neprekidno od kraja ožujka ove godine operativno provodi nadzore, savjetuje i upućuje građane i pravne osobe na postupanja u skladu s mjerama i preporukama Nacionalnog stožera, kazao je zahvaljujući na donaciji zamjenik zadarskog gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra Ante Babić. Tijekom više od sedam mjeseci rada, zadarska postrojba svoje obveze provodi svakim danom u tri smjene, a njenih 12 pripadnika do danas je obavilo više tisuća nadzora.

- Svi imamo zajednički cilj zaštiti zdravlje pojedinca i društva u cjelini od koronavirusa. Provođenje protuepidemijskih mjera mora biti dio našeg svakodnevnog ponašanja, bez iznimki. Tome pridonose aktivnosti naše Postrojbe opće namjene. Njena je uloga nadzirati provedbu odluka Nacionalnog stožera, ali i educirati, savjetovati i biti na usluzi građanima – zaključio je Babić.