Dani njemačkog jezika
Dani njemačkog jezika
U organizaciji veleposlanstva Savezne republike Njemačke i Grada Zadra od 21. do 23. 03. 2018. održavaju se dani njemačkog jezika.

Tijekom tri dana, u zadarskim osnovnim i srednjim školama, Kazalištu lutaka, na Narodnom trgu, održat će se bogat program namijenjen svima koji uče ili žele učiti njemački jezik te žele bolje upoznati njemački jezik i kulturu, te mogućnosti suradnje s njemačkim institucijama.

Organizatorica ove manifestacije kojom se želi doprinijeti popularizaciji učenja njemačkog jezika i približiti javnosti mogućnost dobivanja Diplome DSD u našem gradu (Deutsches Sprachdiplom - međunarodno priznata diploma znanja njemačkog jezika, poput Cambridge  certifikata za engleski jezik ili Delf diploma za francuski jezik) ujedno je i nositeljica programa za dobivanje ove diplome, nastavnica njemačkog jezika gđa Brigitte Meurer. Dane njemačkog jezika, željela je organizirati u Zadru, kao što to već ima Zagreb i Osijek, te je u suradnji s Veleposlanstvom Republike Njemačke u Zagrebu, Gradom Zadrom, Društvom prijatelja njemačkog jezika D.A.C.H. i ostalim relevantnim institucijama  ove godine to i uspjela.

U okviru programa, danas, u četvrtak, 22. ožujka od 14:30 – 17:00 sati na Narodnom trgu  biti će postavljen Informacijski pult na kojem će učenici, nastavnici i predstavnici Njemačke trgovinske komore (AHK) pružati informacije o mogućnostima koje se pružaju govornicima njemačkog jezika.

Završno događanje održat će se sutra, u petak, 23. ožujka u 18.00 sati u Kazalištu lutaka Zadar, a u ime Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke priredbi će prisustvovati 1. tajnik Veleposlanstva i ataše za kulturu, gosp. Arne Hartig.

Progam cijele manifestacije je u privitku.