Dani IPP 2022. u Zadru
Dani IPP 2022. u Zadru
Konferencija Dani infrastruktura prostornih podataka ove se godine održava u Zadru.

Gradonačelnik Branko Dukić danas je pozdravio sudionike konferencije  „Dani IPP-a 2022“ koju organizira Državna geodetska uprava. 

Konferencija je već tradicionalni oblik godišnjeg okupljanja svih značajnih dionika u području infrastrukture prostornih podataka te uporište za razgovor, razmjenu mišljenja i iskustava i pregled trenutnog stanja, a ima svrhu doprinijeti razvoju Nacionalne infrastrukture prostornih podataka i dostizanju ciljeva propisanih Direktivom INSPIRE. 

Tim povodom, gradonačelnik je istaknuo: -Upravljanje prostornim podacima temelj je svih razvojnih planova, kako pojedinaca, tako i lokalnih zajednica i čitave države. Mi u Zadru trenutno radimo na obnovi zemljišnih knjiga za tri katastarske općine koje obuhvaćaju područje iznimno značajno za daljnje širenje urbanog područja našeg grada. Zahvaljujem na uloženom trudu i partnerskom odnosu s Državnom geodetskom upravom. Nažalost, još uvijek se nerijetko vodimo katastarskim dokumentima Austrougarske, a to nas onda uvlači u svu složenost rješavanja imovinsko pravnih odnosa, dugotrajne i skupe postupke za naše građane. Stoga ova konferencija ima izravni utjecaj na svakog od nas pojedinačno, naše obitelji i čitavu zajednicu. Rad na djelotvornom upravljanju, objedinjavanju i ažuriranju prostornih podataka u realnom vremenu temelj je svih naših razvojnih programa, ali često i socijalnoj koheziji. Ovaj skup doprinosi tome i nudi brže rješavanje svih potencijalnih problema i ostvarivanja novih prilika. Kao Grad iznimno smo  zainteresirani za ovu problematiku i stvaranje jednakih uvjeta za sve naše sugrađane  te vam sa svojim stručnim službama stojimo na raspolaganju.

Vezane fotografije

Dani IPP 2022. u Zadru