Dajemo snažnu potporu osobama s Down sindromom
Dajemo snažnu potporu osobama s Down sindromom
Kromosom viška nikada ne bi trebao biti razlog ni opravdanje za bilo kakvu vrstu diskriminacije.

Na današnjoj konferenciji za medije koju je organizirala Udruga Down sindrom, Zadar povodom slučaja diskriminacije prema djetetu s Down sindromom i djetetovoj majci koji se navodno dogodio u jednom zadarskom ugostiteljskom objektu, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić iskazao je snažnu potporu osobama s Downovim sindromom istaknuvši da su one ravnopravan dio našeg društva i našeg Zadra te zaslužuju da se prema njima svi tako i odnosimo.

- Vjerujem da kao gradonačelnik mogu ovo reći u ime svih sugrađana da jedan kromosom viška nikada ne bi trebao biti razlog ni opravdanje za bilo kakvu vrstu diskriminacije. Kao čovjek, gradonačelnik, kao otac, svaki takav čin uvijek ću najoštrije osuditi. Kao pojedinci i kao društvo dužni smo biti potpora i oslonac kako osobama s Downovim sindromom, tako i svim ostalim osobama s poteškoćama u razvoju, te ih zaštititi kada oni to sami ne mogu. Neka nam ovo bude prilika i dodatan poticaj da im pružimo još jaču podršku tamo gdje je još uvijek nemaju, umjesto prozivanja i javnih linčeva jer od toga nitko neće imati koristi, a mogu nastradati i nedužni. Budimo im potpora, a vjerujte, od njih ćete zauzvrat dobiti samo velike količine ljubavi, topline i entuzijazma, u što sam se više puta i sam uvjerio, poručio je gradonačelnik Dukić.

- Taj čin je nešto za što sam bila uvjerena da se u Zadru nikada ne može dogoditi, jer Zadar nije takav grad. Taj grad živi i diše za našu djecu, ali se dogodio izolirani slučaj koji mi kao roditelji oštro osuđujemo. Stvari su, čini me se, otišle u krivom smjeru u kojem nisu trebale otići jer su građani pozivali na bojkot i linč, ali mi kao roditelji to ne želimo. Ono što mi želimo jest da se takav slučaj više nikada nikome ne dogodi. Taj čin je apsolutno za svaku osudu, istaknula je predsjednica Udruge Down sindrom Zadar, Suzana Periša.

Vezane fotografije

Dajemo snažnu potporu osobama s Down sindromom Dajemo snažnu potporu osobama s Down sindromom Dajemo snažnu potporu osobama s Down sindromom Dajemo snažnu potporu osobama s Down sindromom Dajemo snažnu potporu osobama s Down sindromom Dajemo snažnu potporu osobama s Down sindromom Dajemo snažnu potporu osobama s Down sindromom