Crveno upozorenje Meteoalarma
Crveno upozorenje Meteoalarma

Županijski centar 112 izdao je upozorenje na opasne vremenske prilike koje se očekuju tijekom sutrašnjeg dana: 

U splitskoj, dubrovačkoj i kninskoj regiji sutra se očekuju mjestimice obilne kiše, a na riječkom području jaka i olujna bura uz orkanske udare. Crveno upozorenje označava vremenske prilike koje su izuzetno opasne i gdje su moguće veće štete i nezgode na velikom području. Za gospićku regiju izdano je narančasto upozorenje, koje označava opasno vrijeme i neuobičajene vremenske prilike. 
Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere. 

Prema prognozi DHMZ-a, sutra se očekuje većinom oblačno vrijeme s kišom, u gorju snijegom. Susnježice i snijega bit će i u Slavoniji i Baranji, Posavini te unutrašnjosti Dalmacije, a nošenog jakim vjetrom može ga biti i na sjevernom i srednjem Jadranu. Obilnije oborine očekuju se u gorskim krajevima te u Dalmaciji i unutrašnjosti Dalmacije. Bit će vjetrovito uz umjeren i jak, na udare i olujan sjeveroistočnjak, a na većem dijelu Jadrana puhat će jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, dok će na krajnjem jugu još biti jakog juga. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -2 do 3, na Jadranu između 5 i 10. Najviša dnevna od 0 do 6, na Jadranu između 6 ponegdje na sjeveru i 14 °C na jugu.

Vezane fotografije

Crveno upozorenje Meteoalarma