Članovi Matice Zadrana kod gradonačelnika Dukića
Članovi Matice Zadrana kod gradonačelnika Dukića
Ususret okrugloj obljetnici, vodstvo Matice najavilo ambiciozne planove i aktivnosti u sljedećem razdoblju.

Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić primio je članove novoizabranog Upravnog odbora Matice Zadrana na čelu s predsjednikom Matice dr.sc. Šenolom Selimovićem. U izaslanstvu Matice bili su svi članovi vodstva ove udruge: Damir Mišlov, Nikolina Mojić (tajnica udruge), Katja Pijaca, Mirna Petricioli, Lada Šokota i Marino Nikpalj.

Članovi Upravnog odbora Matice Zadrana izvijestili su gradonačelnika o ambicioznim planovima ove udruge koja će 2023. obilježiti 30. godišnjicu svoga djelovanja, prisjetivši se teških, ali slavnih dana razdoblja Domovinskog rata kada je na ideju grupe građana i osnovana na čelu s prvim predsjednikom, dr. Slavkom Perovićem.

Aktivnosti Matice u narednom četverogodišnjem mandatnom razdoblju aktualnog vodstva udruge odnose se na bogatu nakladničku djelatnost, međunarodnu kulturnu suradnju, očuvanje i promoviranje zadarskih kulturnih i turističkih vrijednosti te komunikaciju s građanima na razini mjesnih odbora kao i putem javnih tribina, izložbi i drugih interaktivnih programa.

Gradonačelnik je zahvalio novoizabranom vodstvu Matice na informacijama glede predviđenih aktivnosti i zaželio mnogo uspjeha u daljnjem radu na dobrobit našega grada, njegova razvoja i svekolike afirmacije čemu je Matica Zadrana zapaženo doprinosila i u svome dosadašnjem djelovanju.