Novi komunalni projekti na Velom Ižu
Novi komunalni projekti na Velom Ižu
Predstavnici MO Veli Iž kod gradonačelnika Dukića.

Ujednačavanje uvjeta življenja na gradskim otocima kroz ulaganje u komunalnu opremljenost  bila je tema radnog sastanka gradonačelnika Branka Dukića s predstavnicima Mjesnog odbora Veli Iž Sinišom Kulišićem i Denisom Barićem.

Najvrjedniji je projekt vodoopskrbe. Gradonačelnik je Ižanima predstavio dokument razvoja vodoopskrbe zadarskog Vodovoda „EU projekt Voda Zadar“ koji predviđa podmorski cjevovod prema zadarskim otocima. Razdoblje izrade projektne dokumentacije definirano je od 2021. do 2024. godine.

Predstavnici MO naglasili su potrebu za sanacijom i produženjem mjesne operativne obale namijenjene pristaništu za brodove koji održavaju redovne putničke linije kao i rekonstrukcije mjesne prometnice od Velog Iža do pristaništa Bršanj. Gradonačelnik je podsjetio na uređenje mjesnih putova te prihvatio inicijativu za uređenjem mjesne obilaznice koja je nužna za potrebe vatrozaštitnog puta te najavio popravak obalnog puta Veli Iž – Drage koji je podložan oštećenjima uzrokovanim udarima juga.