Bibliobus krenuo na otoke

Novi bibliobus zadarske Gradske knjižnice danas je po prvi puta krenuo prema otocima, odnosno prema prvom stajalištu na Velom Ižu. Polasku je prethodila svečanost potpisivanja Ugovora o suradnji između Gradske knjižnice Zadar i Stadtbibliothek Freiburg, koja je, zajedno sa Evangelističkom župom Merzhausen, u studenome 2013. godine i donirala ovaj bibliobus.

Drugi bibliobus zadarske Gradske knjižnice od danas će svojim posjetima uveseljavati otočane i time proširiti usluge knjižnice na čitavu Zadarsku županiju. Podsjetimo, bibliobus je vrijedna donacija iz Njemačke, a nakon što je stigao u Zadar, potpuno je opremljen, napunjen građom i oslikan crtežima u čijoj su izradi sudjelovali profesori i učenici Prirodoslovno - grafičke škole Zadar. Na putu prema prvom stajalištu na Velom Ižu, pratio ga je i zamjenik gradonačelnika Ivica Vlakić.

Polasku je prethodila svečanost na kojoj su ravnatelj Ivan Pehar i ravnateljica knjižnice u Freiburgu Elisabeth Willnat potpisali Ugovor o suradnji između Gradske knjižnice Zadar i Stadtbibliothek Freiburg. Ovim činom suradnja će postati još dublja i uspješnija.

˝Sretan sam što nam se pružila prilika za ostvarenjem ovog projekta. Posjećivat ćemo nekoliko primorskih mjesta i otoke Ugljan, Pašman, Dugi otok i Iž.˝ - istaknuo je ravatelj Ivan Pehar. Kazao je i kako je ovo financijski zahtjevan projekt, u čijem olakšavanju nesebično pomaže knjižnica iz Freiburga, te se zahvalio humanitarki Regini Kröner na vrijednoj donaciji od 2 600 Eura.

U ime Grada Zadra prisutnima se obratila pomoćnica pročelnika UO za kulturu i šport Snježana Jurinić. ˝Zadarska knjižnica jedna je od najboljih u Hrvatskoj, a ovo će doprinijeti još većoj razvijenosti i uspješnosti. Grad Zadar će i dalje pomagati u svim projektima, jer knjižnica to itekako zaslužuje.˝ - kazala je.

Na samom kraju druženja, učenici Prirodoslovno - grafičke škole izveli su zanimljiv igrokaz, kojim su kroz zabavne dijaloge ukazali svim prisutnima na važnost dobre knjige.

Pored navedenih, u projektu sudjeluje i Jadrolinija d.o.o. Rijeka.

Vezane fotografije