Akcija čišćenja podmorja kod Pozdrava Suncu
Gradonačelnik Kalmeta: zadarsko more je čisto.

Jutros je kod poznatih zadarskih instalacija Morskih orgulja i Pozdrava Suncu provedena akcija čišćenja podmorja. Akcija je dio IV. Dive in sperafishing cup-a 2016., međunarodnog natjecanja u podvodnom ribolovu koje se ovog vikenda održava u zadrskom akvatoriju. Grdonačelnik Božidar Kalmeta sa suradnicima obišao je ronioce i informirao se o tijeku akcije, a ona je i jutros pokazala da i dalje treba ustrajati na podizanju ekološke svijesti naših sugrađana i potrebi očuvanja čistog mora i podmorja, našeg najvrijednijeg prirodnog resursa. Ronioci su s morskoga dna kod Morskih orgulja izvukli limenke, kolica pa čak i jednu biciklu.  

Gradonačelnik je i ovom prigodom ponovio da je poznato kako je zadarsko more čisto i da se slobodno može kupati u centru grada. Najavio je i kako će sam sudjelovati u skorašnjoj velikoj akciji čišćenja Jazina.

Inače, natjecanje u podvodnom ribolovu ove je godine okupilo natjecatelje i rekreativce iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Grčke, Španjolske, Italije, ukupno 100-tinjak natjecatelja podijeljenih u 40-ak ekipa. To ga čini jednim od najvećih u Europi, a u Hrvatskoj vodećim po broju država koje na njemu sudjeluju. 

 

 

Vezane fotografije