Akcija čišćenja podmorja kod Pozdrava Suncu
Akcija čišćenja podmorja kod Pozdrava Suncu
Gradonačelnik Kalmeta: zadarsko more je čisto.

Jutros je kod poznatih zadarskih instalacija Morskih orgulja i Pozdrava Suncu provedena akcija čišćenja podmorja. Akcija je dio IV. Dive in sperafishing cup-a 2016., međunarodnog natjecanja u podvodnom ribolovu koje se ovog vikenda održava u zadrskom akvatoriju. Grdonačelnik Božidar Kalmeta sa suradnicima obišao je ronioce i informirao se o tijeku akcije, a ona je i jutros pokazala da i dalje treba ustrajati na podizanju ekološke svijesti naših sugrađana i potrebi očuvanja čistog mora i podmorja, našeg najvrijednijeg prirodnog resursa. Ronioci su s morskoga dna kod Morskih orgulja izvukli limenke, kolica pa čak i jednu biciklu.  

Gradonačelnik je i ovom prigodom ponovio da je poznato kako je zadarsko more čisto i da se slobodno može kupati u centru grada. Najavio je i kako će sam sudjelovati u skorašnjoj velikoj akciji čišćenja Jazina.

Inače, natjecanje u podvodnom ribolovu ove je godine okupilo natjecatelje i rekreativce iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Grčke, Španjolske, Italije, ukupno 100-tinjak natjecatelja podijeljenih u 40-ak ekipa. To ga čini jednim od najvećih u Europi, a u Hrvatskoj vodećim po broju država koje na njemu sudjeluju. 

 

 

Vezane fotografije

Akcija čišćenja podmorja kod Pozdrava Suncu Akcija čišćenja podmorja kod Pozdrava Suncu Akcija čišćenja podmorja kod Pozdrava Suncu Akcija čišćenja podmorja kod Pozdrava Suncu Akcija čišćenja podmorja kod Pozdrava Suncu Akcija čišćenja podmorja kod Pozdrava Suncu Akcija čišćenja podmorja kod Pozdrava Suncu