Postavljene nove panel ploče i uklonjena ograda s Pozdrava suncu
Postavljene nove panel ploče i uklonjena ograda s Pozdrava suncu
Postavljeni su i novi segmenti rukohvata na gradskom mostu.

Sve vandalskim činom oštećene panel ploče poznate zadarske urbane instalacije Pozdrav suncu zamijenjene su te je uklonjena i zaštitna ograda pa sada građani i turisti ponovno mogu imati potpun doživljaj atrakcije.

Kao što je poznato, kako bi ubrzali proces sanacije oštećenih panela, UO za komunalne djelatnosti, odmah je nakon oštećenja Pozdrava suncu, objavio javni natječaj za sanaciju. S obzirom da se nitko nije javio na natječaj sanacija je odrađena temeljem starog, a potom i novog četverogodišnjeg ugovora s tvrtkom Marex elekrostroj  d.o.o. u skladu s ugovorom i pravilima Zakona o javnoj nabavi. Iz tog razloga sanacija je trajala nešto duže, izvijestio je UO za komunalne djelatnosti Grada Zadra.

Također, tijekom jutra postavljeni su novi segmenti rukohvata na mostu koji je nastradao u olujnom nevremenu prošlog ljeta. Nakon bezuspješne potrage ronioca u više navrata u uvali Jazine ugovoreni izvođač Marex izradio je nove segmente u skladu sa specifikacijama iz  ugovora održavanja gradske opreme.