Advent u Zadru
Advent u Zadru
Fotogalerija Galerija
Advent u Zadru na Trgu Petra Zoranića nastavlja se bogatim zabavnim programom, pjesmom i plesom...

U četvrtak 10. prosinca zaplešimo u ritmu zumbe od 18 sati na Trgu Petra Zoranića. Nastupaju profesionalni plesači zumbe Meri i Enmanuel koji donose egzotične latino ritmove iz Dominikanske republike. Zaplešimo zumbu uz plesni klub Zara i plesače iz cijele Zadarske županije.

U petak 11. prosinca Advent u Zadru donosi tango večer na Svjetski dan tanga. Plesni klub tango organizira plesnu večer uz argentinski tango od 20 sati. Nakon tanga zabava uz DJ Domagoja.

U subotu 12. prosinca od 11 do 12 sati nas očekuje veseli Dječji festival "RADOST BOZIĆA uz Ultra Sonik".   

U 12. sati plesna škola Studio 1 pripremila je atraktivan nastup svojih polaznika-djece uz prigodne božićne pjesme. Plesat će otvorene koreografije uz jive i cha cha cha.

U 12.30 sati održat će se dio predstave Povijesni đir po gradu prema scenariju Ane Dobrović i njenom romanu Plovidba kamenim brodom. Glumci su Gabrijela Meštrović Maštruko i Dragan Veselić u organizaciji Narodnog muzeja Zadar. Potpuna izvedba predstave bit će 19. prosinca po cijelom gradu. 

U nedjelju 13. prosinca jutro počinje zabavnim programom. U 10.30 sati nastupit će Folklorni zbor i orkestar OSS Buševac, ogranak Seljačke sloge Buševec. Od 11 do 12 sati nastavlja se Dječji festival " RADOST BOZIĆA uz Ultra Sonik " . Od 12 sati dolazi nam sv. Luca koja će obići Kalelargu, Forum, Narodni trg i Klizalište te će djecu darivati slatkišima. Od 12.30 zabavu nastavljaju Buševački tamburaši. U nedjelju, od 11.30 do 13 sati na Trgu Petra Zoranića odvijat će se dječja radionica i igraonica.

Adventske kućice maštovitih naziva u svečanom okruženju nude mirisne i ukusne specijalitete, jelo i piće: vino, kuhano vino, pivo, tople i hladne bezalkoholne napitke, fritule, kobasice, slastice, palačinke, ribe, jela s roštilja, prigodne suvenire i božićne ukrase.

TUROPOLJSKO SRCE - SRCU ZADRA

Folklorni zbor i orkestar OSS Buševac nastupaju u subotu u 19 sati u crkvi sv. Marije, a Buševački tamburaši nastupaju u subotu od 21 sat u Varoši u sklopu programa Turopoljsko srce srcu Zadra. Također Turopoljci će počastiti svojim gastro delicijama Zadar u nedjelju od 11 do 13 sati na Forumu.