Edukacija pomoćnika u nastavi
Edukacija pomoćnika u nastavi
Započela je četverodnevna edukacija pomoćnika u nastavi u okviru projekta Škola PUNa mogućnosti.

U Gradskoj knjižnici Zadar, Ogranak Arbanasi, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Zadar započela je četverodnevna edukacija pomoćnika u nastavi. Edukacija je organizirana u okviru projekta Škola PUNa mogućnosti, a temelji se na dvadesetsatnom programu čiji je cilj uvesti pomoćnike u rad. Polaznicima edukacije, u petak, 6. studenoga 2015., bit će dodijeljena uvjerenja o završenom programu.

          Projekt Škola PUNa mogućnosti financira se iz Europskog socijalnog fonda s iznosom od 2.339.152,86 kuna dok je ukupna vrijednost projekta 2.665.725,40 kuna.

          Projekt realizira Grad Zadar (nositelj) u partnerstvu s devet osnovnih škola kojima je osnivač: OŠ Stanovi, OŠ Bartula Kašića, OŠ Zadarski otoci, OŠ Krune Krstića, OŠ Šime Budinića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Petra Preradovića,
OŠ Smiljeva i OŠ Voštarnica.

          Temeljni cilj projekta je osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama koji su integrirani u redovite i posebne odgojno-obrazovne ustanove. U okviru projekta osigurano je 60 pomoćnika u nastavi koji su s radom započeli 7. rujna 2015. godine.

          Provedba projekta započela je 17. kolovoza 2015., a trajat će do 16. kolovoza 2016. godine.

 

Vezane fotografije

Edukacija pomoćnika u nastavi Edukacija pomoćnika u nastavi Edukacija pomoćnika u nastavi Edukacija pomoćnika u nastavi