Dani izvanastavnih aktivnosti osnovnih škola Grada Zadra 2012. godine
Dani izvanastavnih aktivnosti osnovnih škola Grada Zadra 2012. godine

Grad Zadar organizira Dane izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola Grada Zadra  pod motom Brže, više, jače,
6. lipnja 2012. godine

Grad Zadar organizirao Dane izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola 6. lipnja 2012. godine pod motom Brže, više, jače.

Prvi dio programa odvijao se na ulicama i trgovima Poluotoka od 10,00 do 12,30 sati, a škole su se predstavile pjesmom, plesom, glumom, ali i svim drugim oblicima izražavanja koje se provode kroz školske izvannastavne aktivnosti.Početak programa obilježen je paljenjem olimpijskog plamena na Poljani pape Ivana Pavla II. u 10,00 sati.

Škole su se predstavile na sljedećim lokacijama: OŠ Stanovi ispred crkve svetog Donata, OŠ Krune Krstića ispred crkve svete Marije, OŠ Petra Preradovića na Kalelargi, OŠ Š. Kožičića Benje u Ulici Š. Kožićića Benje, OŠ Šime Budinića na Polajni Šime Budinića, OŠ Smiljevac na Narodnom trgu (kod Gradske straže), OŠ Bartula Kašića na Trgu Svete Stošije, OŠ Voštarnica na Forumu (nasuprot Arheološkog muzeja), OŠ Zadarski otoci na Kalelargi (nasuprot Arheološkog muzeja), OŠ Nova kod Nadbiskupske palače.

Drugi dio programa održan je u Hrvatskom narodnom kazalištu s početkom u 19,00 sati. Tijekom prigodnog programa gradonačelnik Zvonimir Vrančić učenicima i njihovim mentorima, koji su imali uspjeha na državnim natjecanjima, uručio je pohvalnice, zahvalnice i prigodne poklone. Učenici i njihovi mentori pripremili su raznolik program kojim su se predstavili javnostima.

Školska natjecanja i smotre, koje provode Agencija za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u školskoj 2011./2012. godini za učenike i mentore osnovnih škola Grada Zadra bila su vrlo uspješna. Na županijskim natjecanjima prvo, drugo i treće mjesto osvojila su 422 učenika uz podršku i stručnu pomoć 83 mentora. Na državnim natjecanjima 62 učenika osvojila su prva tri mjesta, a pratila su ih 22 mentora. U nagrađivanje najboljih učenika na državnim natjecanjima uključila se i Gradska knjižnica Zadar besplatnim godišnjim članstvom.