Veleposlanik Republike Litve,  Nj. E. g. Eduardas Borisovas u nastupnom posjetu gradonačelniku Zadra
Veleposlanik Republike Litve,  Nj. E. g. Eduardas Borisovas u nastupnom posjetu gradonačelniku Zadra

Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Republike Litve, gosp. Eduardasa Borisovasa, u pratnji prve tajnice Veleposlanstva, gđe Giedre Šidagyte-Gudaitiene.

Izrazivši srdačnu dobrodošlicu Nj. E., gradonačelnik se ukratko osvrnuo na dosadašnje prijateljske odnose i odličnu suradnju s Veleposlanstvom Republike Litve u Republici Hrvatskoj, te brojne zajedničke ostvarene inicijative.

Litavski veleposlanik izabrao je upravo Zadar za svoj prvi diplomatski posjet izvan sjedišta, istaknuvši dosadašnju izvrsnu suradnju sa Zadrom i nedavno preminulom počasnom konzulicom Rimom Koić, čijim je posredništvom i zalaganjem ostvareno puno projekata suradnje iz različitih područja nadležnosti lokalne samouprave. Nj. E. g. Borisovas spomenuo je suradnju s ustanovama u kulturi, izložbe koje su održane u Zadru, Međunarodni plesni festival i dr. te izrazio nadu da će se i u nadolazećem razdoblju nastaviti slični projekti te potaknuti novi. Posebno je spomenuo mogućnost povezivanja litavskih sveučilišta sa Sveučilištem u Zadru, povezivanje stručnjaka iz područja brzorastućih  IT-tehnologija, znanosti o životu, financijsko-tehnoloških vještina i sl. gdje bi razmjena iskustava mogla doprinijeti obostranom razvitku i uspjehu.

Gradonačelnik je pozdravio veleposlanikove prijedloge, složivši se da je Sveučilište u Zadru važan čimbenik u daljnjem razvoju grada i radi konstantno na uvođenju novih područja.            

Prijem je završio u srdačnoj atmosferi i razmjeni iskrenih želja za mirnim i radosnim Božićem i uspješnom 2024. godinom.

 

 

 

 

Vezane fotografije

Veleposlanik Republike Litve,  Nj. E. g. Eduardas Borisovas u nastupnom posjetu gradonačelniku Zadra Veleposlanik Republike Litve,  Nj. E. g. Eduardas Borisovas u nastupnom posjetu gradonačelniku Zadra Veleposlanik Republike Litve,  Nj. E. g. Eduardas Borisovas u nastupnom posjetu gradonačelniku Zadra