Oproštajni posjet veleposlanice Republike Litve u Republici Hrvatskoj, Nj. E. gđe Juratė Raguckienė gradonačelniku Zadra
Oproštajni posjet veleposlanice Republike Litve u Republici Hrvatskoj, Nj. E. gđe Juratė Raguckienė gradonačelniku Zadra

 Gradonačelnik Zadra g. Branko Dukić primio je u oproštajni posjet veleposlanicu Republike Litve u Republici Hrvatskoj, Nj. E. gđu Juratė Raguckienė. Veleposlanica Raguckienė bila je prva imenovana veleposlanica Republike Litve u našoj zemlji, po otvaranju Veleposlanstva u Zagrebu 2019. godine.


Veleposlanica Raguckien
ė naglasila je da je tijekom njezinog mandata suradnja s Gradom Zadrom bila posebno lijepa i uspješna i na tome se srdačno zahvalila gradonačelniku i višoj savjetnici – specijalistici za međunarodnu suradnju gđi Aniti Gržan Martinović, te izrazila nadu da će se nastaviti i ubuduće. Uz mnoge zajedničke kulturne projekte, među kojima i nedavno održan međunarodni plesni festival Adriatic Zadar Open 2023, posebno je spomenula izložbu litavske tradicionalne narodne umjetnosti koja se održala u Gradskoj loži 2021. g. u suradnji s ravnateljicom Narodnog muzeja Zadar, gđom Renatom Peroš.

 

Gradonačelnik je, zahvalivši se gđi veleposlanici na iskazanom povjerenju i izvrsnoj suradnji izrazio uvjerenje da će se ova suradnja nastaviti i ubuduće jer su dvije zemlje potvrdile prijateljstvo i spremnost na svim diplomatskim i institucionalnim razinama, a Grad Zadar i građani Zadra pokazali otvorenost i gostoprimstvo za sva organizirana kulturna i druga događanja.

 

Nj. E. gđa Juratė Raguckienė u ovom oproštajnom susretu osvrnula se i na važnu ulogu u suradnji dviju zemalja nedavno preminule počasne konzulice Republike Litve u Zadru gđe Rime Koić i izrazila duboko žaljenje zbog tog gubitka. Gradonačelnik Dukić je, uz riječi sućuti i poštovanja  Nj. E. u ime Grada Zadra i u osobno ime izrazio najiskrenije žaljenje, te nadu da će se njezin rad i suradnja nastaviti i s njezinim nasljednicima.

 

Razmijenivši međusobno najbolje želje za puno uspjeha i sreće u daljnjem radu i životu, veleposlanica Juratė Raguckienė i gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima najsrdačnije su se oprostili i pozdravili.