Nastupni posjet veleposlanice Republike Bugarske, NJ. E. gđe Genke Georgieve gradonačelniku Zadra
Nastupni posjet veleposlanice Republike Bugarske, NJ. E. gđe Genke Georgieve gradonačelniku Zadra
Suradnja s bugarskim gradovima.

Gradonačelnik Zadra, g. Branko Dukić primio je u nastupni posjet veleposlanicu Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj, NJ. E. gđu Genku Georgievu u pratnji prve tajnice ureda za gospodarstvo,  gđe Mirelle Tasseve.

Veleposlanica je od 1995. do 1998. bila ataše i treći tajnik Veleposlanstva Republike Bugarske u Zagrebu i izrazila je zadovoljstvo da je ponovno u našoj zemlji i da ima priliku raditi na još boljem povezivanju i suradnji naših dviju zemalja te bugarskih gradova sa Zadrom. Jedan od važnih preduvjeta suradnje je dobra prometna povezanost te je istaknula uvođenje izravnih čarter letova iz Zadra za Sofiju i druge bugarske gradove, koji su zasad otprilike dva puta mjesečno od proljeća do jeseni,  ali bi, ukoliko bude potrebe, mogli biti češći.

Gradonačelnik je u svojoj srdačnoj riječi dobrodošlice pozvao veleposlanicu da, po održanim sastancima s predstavnicima zadarskih institucija,  slobodno pošalje prijedlog s konkretnim inicijativama i područjima na kojima bi željela potaknuti uspostavu suradnje, a koji će razmotriti sa suradnicima i podržati sve ono što bi bilo od interesa za obje strane. Upoznao je ukratko NJ. E. s dosadašnjim projektima suradnje Zadra s bugarskim gradovima, a posebno s Velikim Trnovom s kojim imamo višegodišnju sveučilišnu i kulturnu suradnju, a i brojne kulturne inicijative i razmjene koje su realizirane uz stručnu pomoć našeg sugrađanina, porijeklom Bugarina, g. Koste Kostova.

Ma kraju posjeta, veleposlanica je pozvala gradonačelnika da posjeti izložbu „Papa i Bugari“ koja će se otvoriti 4. srpnja ove godine u Zagrebu.