Nastupni posjet britanskog veleposlanika
Nastupni posjet britanskog veleposlanika
Veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, Nj.E. Simon Derek Thomas u nastupnom posjetu gradonačelniku Zadra.

Veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, Nj.E. Simon Derek Thomas došao je u nastupni posjet Gradu Zadru. Ovo je prvi službeni posjet gradonačelniku Zadra i prilika za upoznavanje i razgovor o aktualnim prilikama te mogućnostima unapređivanja suradnje.

Gradonačelnik Branko Dukić je NJ. E. izrazio srdačnu dobrodošlicu te je izrazio i žaljenje zbog nedavne smrti britanske kraljice Elizabete II.  koja je snažno obilježila jednu epohu, na čemu se veleposlanik toplo zahvalio.

Razgovarajući o aktualnostima, veleposlanik se osvrnuo na rastući turizam u Hrvatskoj i Zadru i osobito ga je zanimalo kako se Grad Zadar nosi s ovako značajnim porastom, kako se gradske i druge službe i institucije nose s tim izazovom. Zahvalio je također na podršci koju britanski posjetitelji dobivaju od gradskih i državnih institucija pri rješavanju eventualnih problema za vrijeme njihovog odmora i boravka u Zadru. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je turistička sezona bila vrlo uspješna i da su brojni građani koji se bave turizmom imali priliku zaraditi i spremnost da se traži rješenja koja bi pomogla u pronalaženju ravnoteže između bavljenja turizmom i održavanja kvalitete života građana, pogotovo stanovnika poluotoka. 

Veleposlanika Thomasa zanimala su i druga područja zadarskog gospodarstva te je NJ. E. gradonačelnik Dukić ukratko upoznao s osnovnim pravcima gospodarskog razvoja Zadra.
Uz turizam, govorio je o značajnom udjelu pomorstva i marikulture u ukupnom gospodarstvu ovoga kraja, spomenuo mogućnosti ulaganja u Poslovnu zonu Crno, mogućem daljnjem razvitku IT tehnologija, digitalnog nomadstva i dr.  Sveučilište u Zadru također je važan čimbenik u daljnjem razvoju grada i radi konstantno na uvođenju novih područja. Veleposlanik je izrazio uvjerenje da postoje jaki potencijali za unapređenje bilateralne suradnje te da bi zasigurno mogli još bolje surađivati i u području IT industrije.            

Prijem je završio u srdačnoj atmosferi i u želji da se zajednički radi na unapređenju suradnje na svim područjima od zajedničkog interesa.

Sastanku su nazočile gđa Andrea Maretić Vuković iz Britanskog veleposlanstva i Anita Gržan Martinović iz Ureda gradonačelnika.

 

 

 

 

Vezane fotografije

Nastupni posjet britanskog veleposlanika Nastupni posjet britanskog veleposlanika Nastupni posjet britanskog veleposlanika