Izbornik Daniele Santarelli i reprezentativka Lucija Mlinar s nestrpljenjem očekuju Europsko prvenstvo u Zadru
Izbornik Daniele Santarelli i reprezentativka Lucija Mlinar s nestrpljenjem očekuju Europsko prvenstvo u Zadru
CEV EuroVolley W 2021.

Posljednji se puta, prije pandemije Covida 19, hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija našla zajedno na okupu u Nizozemskoj, u Apeldoornu, na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. Bilo je to u siječnju 2020. godine, a ubrzo nakon toga, svijet je paraliziran korona virusom, tako da se nisu održale niti Olimpijske igre, ali niti mnoga klupska natjecanja, nacionalna i europska, nisu se odigrala do kraja.   

Stoga svi s nestrpljenjem očekuju ovo ljeto i povratak sporta u punom obimu, jer borba s korona virusom je sve uspješnija, pogotovo nakon pronalaska uspješnog cjepiva. Ovo 'novo normalno' nikome od sportaša nije baš drago, tako da svi priželjkuju povratak u 'stara vremena'.

Među njima je i, naravno, Daniele Santarelli, 39-godišnji izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije od 2018. godine, trener talijanskog vrhunskog kolektiva Imoco Volley Conegliano, klupskog svjetskog prvaka 2019. godine, koji se jako veseli ovom ljetu i ponovnom radu s najboljim hrvatskim odbojkašicama.

- U ovim teškim trenucima kada cijeli svjetski sport trpi zbog pandemije korona krize veseli nas i sama pomisao da ćemo ovo ljeto igrati na  Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. Za nas je to privilegija i ponosni smo što ćemo biti jedni od domaćina ovom važnom natjecanju. Ovo će ljeto biti iznimno važno za cijeli sport u svijetu, a posebno za odbojku. Hrvatski odbojkaški savez radi dobar posao posljednjih godina, a Europsko prvenstvo će biti prava nagrada za hrvatsku odbojku. Svjesni smo da će razina natjecanja biti iznimno zahtjevna i teška ali imamo cijelo ljeto za pripreme na pravi način, kroz natjecanja koja prethode Europskom prvenstvu, Challenger kup i Europsku ligu.

Lucija Mlinar, 25-godišnja hrvatska reprezentativka na poziciji primačice-pucačice, koja ove sezone nastupa za talijansku ekipu Bartoccini Fortinfissi Perugia, za koju je potpisala nakon odličnih sezona u njemačkom Dresdenu i mađarskoj Békéscsabai, dijete Mladosti, također jedva čeka vidjeti se u Zadru sa svojim suigračicama iz reprezentacije. 

- Mislim da je domaćinstvo grupne faze Europskog prvenstva velika prilika za sve nas. Nadamo se samo da ćemo moći igrati pred našim navijačima, što bi bio dodatni vjetar u leđa našoj igri. Igranje jedne od skupina Europskog prvenstva u Zadru biti će lijepa promidžba za odbojku, za Grad Zadar, za Hrvatsku. Mi ćemo dati sve od sebe da na Europskom  prvenstvu ostvarimo što bolji rezultat, kako za nas pojedinačno tako i za cijelu hrvatsku odbojku!

Vezane fotografije

Izbornik Daniele Santarelli i reprezentativka Lucija Mlinar s nestrpljenjem očekuju Europsko prvenstvo u Zadru Izbornik Daniele Santarelli i reprezentativka Lucija Mlinar s nestrpljenjem očekuju Europsko prvenstvo u Zadru Izbornik Daniele Santarelli i reprezentativka Lucija Mlinar s nestrpljenjem očekuju Europsko prvenstvo u Zadru