Potpisan ugovor između Grada Zadra i Zagrebačke banke
Potpisan ugovor između Grada Zadra i Zagrebačke banke
150 milijuna kuna za rekonstrukciju komunalne infrastrukture zadarskih ulica.

Nakon što je Vlada RH Gradu Zadru dala suglasnost za dugoročno kreditiranje, u Maloj vijećnici potpisan je ugovor između Grada Zadra i Zagrebačke banke za podizanje 150 milijuna kuna za financiranje kapitalnog projekta aglomeracije Zadar-Petrčane. Ugovor su potpisali gradonačelnik Branko Dukić, General Manager Zagrebačke banke, Dalibor Ćubela i Spas Vidarkinsky, član Uprave Zagrebačke banke. Riječ je o do sad najvećem kreditu Grada Zadra, u iznosu od 150 milijuna kuna s rokom otplate od 10 godina i počekom od 14 mjeseci te kamatnom stopom od 1,05 %. Otplata kredita odvijat će se u četrdeset kvartalnih rata, počevši od 28. veljače 2024. godine, a zaključno s 30. studenim 2033. godine.

- Na ovo dodatno ulaganje vlastitih sredstava odlučili smo se kako bi u sklopu izgradnje sustava odvodnje, istovremeno uredili ceste, rasvjetu, nogostupe i popratnu infrastrukturu ulica kojima će proći odvodnja, njih ukupno 317. Time će se izbjeći dvostruki građevinski radovi, a gradske ulice bit će u potpunosti obnovljene. I ne samo to. Podizanje razine komunalne infrastrukture u prigradskim dijelovima na visok stupanj komunalne opremljenosti, što je i cilj ove investicije, u konačnici će rezultirati stvaranjem dodatne vrijednosti nekretnina na tom području i boljih uvjeta za ugodniji i sigurniji život stanovnika, naglasio je u prigodi potpisivanja ugovora gradonačelnik Dukić.

- Kao banka želimo biti blizu klijentima, zajedno s njima prolaziti i ove teže trenutke i doprinjieti povoljnijim uvjetima za financiranje, kazao je zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke, Ćubela.

-Zagrebačka banka ima dugu tradiciju financiranja najvećih infrastrukturnih projekta u Hrvatskoj. S Gradom Zadrom imamo odličnu suradnju koju nastavljamo i podrškom u financiranju ovog kapitalnog projekta aglomeracije Zadar-Petrčane. I dalje ćemo biti pouzdan partner u podržavanju projekata koji za cilj imaju poboljšanje života lokalne zajednice, poručili su iz Zagrebačke banke.

Podsjetimo, vrijednost projekta aglomeracije Zadar – Petrčane, iznosi 567 milijuna kuna od čega je 313 milijuna bespovratnih sredstava EU. Preostala sredstva osigurat će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode te Odvodnja dok su 150 milijuna kuna dodatna proračunska ulaganja Grada Zadra.

Vezane fotografije

Potpisan ugovor između Grada Zadra i Zagrebačke banke Potpisan ugovor između Grada Zadra i Zagrebačke banke Potpisan ugovor između Grada Zadra i Zagrebačke banke