Projekt FIESTA na Sajmu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije
Projekt FIESTA na Sajmu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije

Projekt FIESTA (Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions) - Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima promoviran je na Sajmu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije koji je održan 1. listopada 2016. godine na Forumu u okviru 5. tjedna energetske učinkovitosti Grada Zadra. Projekt je promoviran putem FIESTA štanda na kojem su se svi zainteresirani građani u vremenu od 9:00 do 12:00 sati mogli savjetovati o mogućnostima uštede energije u vlastitom domu i financiranja energetske obnove svojih domova, ali i prijaviti za besplatno energetsko savjetovanje koje se provodi u okviru Projekta.

Građane su najviše interesirale informacije o energetskim savjetovanjima i mogućnostima smanjenja svojih režijskih troškova, a najmlađima je bila interesantna „kućica“ - promo set za uštedu energije koja sadrži štedne elemente za uštedu energije u kućanstvu, kao i promotivni magneti s termometrom koje će dobiti na poklon sve obitelji koje se prijave za besplatno energetsko savjetovanje i analizu vlastitog doma. Također, obitelji koje se uključe u Projekt ostvaruju mogućnost sudjelovanja u nagradnoj igri putem koje će moći osvojiti vrijedne i energetski učinkovite uređaje.

Stoga, prijavite se i vi za besplatno energetsko savjetovanje i analizu svog doma na telefon 208 043, e-mail: graditeljstvo@grad-zadar.hr, putem sljedećeg linka: http://www.fiesta-audit.eu/hr/get-free-audit/ ili na FIESTA energetskom info pultu na adresi Brne Krnarutića 13/III i sudjelujte u nagradnoj igri.

Projekt FIESTA započeo je 1. listopada 2014. godine, a trajat će do 30. rujna 2017. godine, odnosno 36 mjeseci, a obuhvaća cijeli niz aktivnosti u promociji energetske učinkovitosti u kućanstvima te ima za cilj provesti konkretne mjere za uštedu energije u 160 kućanstava na administrativnom području Grada Zadra putem besplatnih savjetovanja, energetskog info pulta za građane, vodiča za povećanje energetske učinkovitosti u kućanstvima i DVD-a s animiranim filmovima za djecu, ali i provedbom različitih edukativnih i promotivnih aktivnosti, kao i formiranjem potrošačkih grupa odnosno grupne kupovine kućanskih uređaja A+++ energetskog razreda i sustava obnovljivih izvora energije pod povoljnijim uvjetima.

Vezane fotografije

Projekt FIESTA na Sajmu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije Projekt FIESTA na Sajmu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije Projekt FIESTA na Sajmu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije