Policija obilježila svoj dan
Policija obilježila svoj dan

Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju započelo je obilježavanje Dana hrvatske policije i blagdana njihovog zaštitnika, sv. Mihovila. Pred Središnjim križem, u čast svim poginulim hrvatskim braniteljima i policajcima, vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva PU Zadarske, Grada Zadra, Zadarske županije i brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. 

Obilježavanje se nastavilo misom zadušnicom za poginule policijske službenike u Domovinskom ratu u crkvi sv. Mihovila. Tradicionalno, središnja svečanost i svečani postroj održan je u policijskom centru "Franko Lisica", a dodijeljena su i priznanja zaslužnim policajcima koji su se posebno istakli obavljajući svoje zadaće tijekom protekle godine.

"Zabilježili smo pozitivne pomake i podigli kvalitetu rada. To potvrđuju i podaci o smanjenju ukupnih kaznenih djela za 16% i smanjenje općeg kriminaliteta za gotovo 20%. Zabilježeno je i smanjenje broja prometnih nesreća i narušavanje javnog reda i mira, uz istovremeno povećanje otkrivenosti kaznenih djela, posebno iz oblasti kriminaliteta i kriminaliteta droga. Stanjem sigurnosti tijekom godine možemo biti zadovoljni posebice kada uzmemo u obzir da je iza nas još jedna turistička sezona. Zadarska županija je sigurna turistička destinacija što je važno jer je pri odabiru odredišta sigurnost jedan od prioriteta", istaknuo je načelnik PU Zadarske, Neven Paškvalin nabrojivši nekoliko projekata koje je PU zadarsrka provela i još uvijek provodi u suradnji s gradom i županijom te međunarodnim partnerima. "Također, na kraju ne smijemo zaboraviti dojave građana koji su nam snažan inidkator povjerenja u policiju", zaključio je Paškvalin.