Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici usvojilo «paket» zaključaka kojim Grad Zadar unaprjeđuje standarde na području zdravstva, od čega izravne koristit imaju sami građani.
U sklopu tog paketa prihvaćen je prijedlog financiranja dodatnog tima Hitne medicinske pomoći i tijekom ove godine, čime se izbjegavaju situacije nemogućnosti pružanja kvalitetnih i žurnih intervencija uzrokovanih malim brojem timova. Prihvaćeno je, također, i finaciranje dežurstava pedijatara nedjeljom, kao i programa Centra za psihosocijalnu pomoć stradalnicima Domovinskog rata
Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici usvojilo «paket» zaključaka kojim Grad Zadar unaprjeđuje standarde na području zdravstva, od čega izravne koristit imaju sami građani.
U sklopu tog paketa prihvaćen je prijedlog financiranja dodatnog tima Hitne medicinske pomoći i tijekom ove godine, čime se izbjegavaju situacije nemogućnosti pružanja kvalitetnih i žurnih intervencija uzrokovanih malim brojem timova. Za ovaj će dodatni tim Grad Zadar ovu godinu izdvojiti 480.000,00 kuna.
Poglavarstvo je prihvatilo i financiranje dežurstava pedijatrijskih timova nedjeljom, kao izvanstandardne mjere zdravstvene zaštite predškolske djece koju Grad Zadar podupire već petu godinu za redom, na zadovoljstvo roditelja.
Također, kao i prethodnih godina, Poglavarstvo je usvojilo prijedlog o financiranju programa Centra za psihosocijalnu pomoć stradalnicima Domovinskog rata, jer je zbog velikog broja stradalnika Domovinskog rata u Zadru i posljedica ratnih neprilika u našem okruženju, potrebno angažirati dodatni broj stručnih osoba koje bi pružale pomoć stradalnicima Domovinskog rata, bilo u prostorima Centra ili kućnim posjetima na terenu.


Kako je odlučeno, Grad Zadar financirat će i provođenje Metadonskog programa za ovisnike – prolaznike (putnike) i ovisnike koji nisu zdravstveno osigurani, što predviđa i nacionalna strategija suzbijanja zlouporabe opojnih droga u RH, koja ovaj program smatra nužnim za smanjenje žudnje za uzimanjem nove doze heroina, a time i za smanjenje kriminalnog ponašanja kod ovisnika.

Kako je u Programu mjera za unapređenje stanja u prostoru Grada Zadra utvrđena potreba izrade i izgradnje informacijskog sustava temeljenog na katastarskim podacima za kopneno područje grada Zadra «Pilot projekt područja MO Voštarnica – MO Višnjik», danas je odlučeno da se radi realizacije tog pilot projekta potpiše Sporazum između Grada Zadra, Ministarstva pravosuđa i Državne geodetske uprave o obavljanju posebnih aktivnosti u svrhu izgradnje tog informacijskog sustava.

Između ostalog, gradski su Poglavari danas donijeli odluku o poništenju javnog nadmetanja za izvođenje radova na sanaciji potpornog zida i restauraciji te rekonstrukciji srednjovjekovnog zida na Bedemima zadarskih pobuna, odnosno na bedemima poviše Gradske tržnice.
Nažalost, na natječaj za izvođača radova stigla je tek jedna prihvatljiva ponuda, zbog čega, poštujući Zakon o javnoj nabavi, Poglavarstvo tu ponudu, budući da je jedina, nije moglo prihvatiti. Sve to prolongira sanaciju kave u bedemima, no Poglavarstvo je odlučilo odmah ići u novi natječaj, kako bi što prije dobilo izvođača radova.