Početak realizacije projekta studentskog doma u drugoj polovici godine
Početak realizacije projekta studentskog doma u drugoj polovici godine
Radni sastanak gradonačelnika Dukića i rektorice Vican.

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima, pročelnicima Šimom Erlićem, Josom Nekićem i Darkom Kasapom, održao je radni sastanak s rektoricom zadarskog Sveučilišta Dijanom Vican i prorektorom Josipom Faričićem. Teme sastanka bile su skori početak realizacije projekta studentskog doma na prostoru Novoga kampusa, zatim briga o komunalnom redu na prostoru Novog kampusa i rješavanje dugoročnih potreba Sveučilišta za jačanje kapaciteta i podizanje sveučilišnih standarda kako bi se omogućio daljnji razvoj drugih smjerova sukladno strategiji razvoja Sveučilišta i grada Zadra, posebice u dijelu tehničkih i STEM područja.

Govora je bilo i o finaliziranju pripreme projekta dijela stare Tehničke škole na Poluotoku za potrebe Sveučilišta, koji će se, u suradnji s Gradom Zadrom, aplicirati na natječaj iz ITU instrumenta fondova EU do kraja godine. 

Budući studentski dom, prema projektu, imat će 284 smještajne jedinice, studentsku menzu kapaciteta 600 mjesta sa slastičarnicom, caffe barom i velikom učionicom. Početak realizacije projekta doma očekuje se u drugoj polovici godine. Ukupna vrijednost projekta je 79 milijuna kuna.

Zaključeno je da će se sastanci između Grada i Sveučilišta nastaviti i u buduće, na mjesečnoj razini, kako bi se ova važna pitanja za razvoj Sveučilišta i Grada realizirala sukladno planu.