Počast poginulim braniteljima Domovinskog rata
Počast poginulim braniteljima Domovinskog rata
U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

U povodu nadolazećeg državnog praznika Dana neovisnoti RH, koji se svake godine obilježava 8.listopada, pred Središnjim križem na Gradskom groblju u Zadru položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule i nestale branitelje Domovinskog rata. Počast braniteljima odala su izaslanstva Držane uprave, Zadarske županije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te izaslanstva političkih stranaka. U ime Grada Zadra, obilježavanju su nazočili gradonačelnik Branko Dukić sa zamjenicima, Antom Babićem i Jagodom Surać.

Dan neovisnosti državni je praznik kojim se prisjećamo 8.listopada 1991. godine, kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih veza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji. 

Vezane fotografije

Počast poginulim braniteljima Domovinskog rata Počast poginulim braniteljima Domovinskog rata Počast poginulim braniteljima Domovinskog rata Počast poginulim braniteljima Domovinskog rata