Održan Dan otvorenih vrata projekta REPUBLIC MED
Održan Dan otvorenih vrata projekta REPUBLIC MED

U atriju Kneževe palače održan je Dan otvorenih vrata projekta REPUBLIC MED kojeg provodi Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA u sklopu kojeg su predstavljeni promotivni i edukativni materijali te je provedena radionica za dvadesetak učenika 3. razreda OŠ Šime Budinića pod nazivom ”Energiju štedi jer mnogo vrijedi” koju je održala dipl. ing. geol Nikolina Bošnjak iz Udruge za promicanje održivog razvoja i zaštitu okoliša ViGea iz Zagreba.

Također je mr.sc. Iris Vudrag održala predavanje pod nazivom ”Smanjenje toplinskih otoka planskim korištenjem biljnog materijala u urbanim prostorima” te je približila mogućnosti korištenja biljnog materijala (drveća, grmova, polugrmova, penjačica i slično) u urbanom planiranju i oblikovanju javnih prostora, dok je Društvo za oblikovanje održivog razvoja, DOOR predstavilo svoj projekt pod nazivom CLICK koji je financiran iz programa IPA INFO 2012, a koji je usmjeren na podizanje svijesti o energetskoj učinkovitosti, nakon kojih su prikazani i kratki filmovi s primjerima dobre prakse projekata sufinanciranih iz EU fondova. Prof. dr.sc. Igor Balen u popodnevnim satima je održao predavanje ”Poboljšanje KGH sustava u obnovi zgrada na Mediteranu”, a Doc. Mateo Biluš predavanje pod nazivom ”Bioklimatski pristup u projektiranju energetski učinkovitih zgrada”. I ova stručna predavanja okupila su pedesetak zainteresiranih stručnjaka iz različitih područja.

U Gradskoj knjižnici Zadar održano je predavanje o energetskom certificiranju zgrada i obiteljskih kuća na kojem su se građani, stručnjaci koji provode energetska certificiranja, stanoupravitelji i predstavnici stanara mogli informirati o zakonskim obvezama, provedbi, potrebnoj dokumentaciji, mogućnostima sufinanciranja, primjerima dobre prakse i ostalim pitanjima u svezi energetskog certificiranja.

Vezane fotografije

 Održan Dan otvorenih vrata projekta REPUBLIC MED  Održan Dan otvorenih vrata projekta REPUBLIC MED  Održan Dan otvorenih vrata projekta REPUBLIC MED