Drugačiji papa - Ivan Pavao II.
Drugačiji papa - Ivan Pavao II.

Znanstveni skup pod nazivom ˝Dani pape Ivana Pavla II˝ održava se danas u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Skup je organiziran povodom desete obljetnice papinog pohoda Zadru, stoga je prigodnu riječ okupljenima uputio i nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić, dok je u ime Grada Zadra sudionike pozdravio zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić.

Znanstveni skup, koji je dio programa obilježavanja Dana Grada Zadra, započeo je nastupom sveučilišnog vokalnog sastava A.K.A. Crescendo, koji su otpjevali pjesmu pokojnog pape Karola Wojtyle. Na samom skupu održat će se desetak predavanja, koja se odnose upravo na njegove riječi.

˝Osjećam radost zbog ovog događaja, kojeg planiramo od početka godine, odnosno od proljeća, sjetivši se stotog putovanja za kojeg je Papa odabrao Zadar i Hrvatsku, te veličanstvenog slavlja na Forumu.˝ - istaknuo je monsinjor Želimir Puljić.

U ime Grada Zadra, zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić, čestitao je Zadarskoj nadbiskupiji i Sveučilištu u Zadru na organizaciji ovog simpozija.  ˝Prepoznaje se jutros radost na licima svih nas koji sudjelujemo na ovom skupu. Ivan Pavao II. zasigurno je jedna povijesna ličnost. Vrijeme njegovog dugog pontifikata podudara se i sa osnivanjem mlade Hrvatske države, koju je posjećivao. Stoga će ostati vječna zahvalnost našeg naroda prema papi Ivanu Pavlu II.˝ - kazao je zamjenik Vrančić.

Velikom broju okupljenih nekoliko riječi uputio je i rektor, prof. dr. sc. Ante Uglešić, dok je tijek skupa predstavio dr. sc. Josip Faričić.

Vezane fotografije

Drugačiji papa - Ivan Pavao II. Drugačiji papa - Ivan Pavao II. Drugačiji papa - Ivan Pavao II.