Bibliobus krenuo na otoke
Bibliobus krenuo na otoke

Novi bibliobus zadarske Gradske knjižnice danas je po prvi puta krenuo prema otocima, odnosno prema prvom stajalištu na Velom Ižu. Polasku je prethodila svečanost potpisivanja Ugovora o suradnji između Gradske knjižnice Zadar i Stadtbibliothek Freiburg, koja je, zajedno sa Evangelističkom župom Merzhausen, u studenome 2013. godine i donirala ovaj bibliobus.

Drugi bibliobus zadarske Gradske knjižnice od danas će svojim posjetima uveseljavati otočane i time proširiti usluge knjižnice na čitavu Zadarsku županiju. Podsjetimo, bibliobus je vrijedna donacija iz Njemačke, a nakon što je stigao u Zadar, potpuno je opremljen, napunjen građom i oslikan crtežima u čijoj su izradi sudjelovali profesori i učenici Prirodoslovno - grafičke škole Zadar. Na putu prema prvom stajalištu na Velom Ižu, pratio ga je i zamjenik gradonačelnika Ivica Vlakić.

Polasku je prethodila svečanost na kojoj su ravnatelj Ivan Pehar i ravnateljica knjižnice u Freiburgu Elisabeth Willnat potpisali Ugovor o suradnji između Gradske knjižnice Zadar i Stadtbibliothek Freiburg. Ovim činom suradnja će postati još dublja i uspješnija.

˝Sretan sam što nam se pružila prilika za ostvarenjem ovog projekta. Posjećivat ćemo nekoliko primorskih mjesta i otoke Ugljan, Pašman, Dugi otok i Iž.˝ - istaknuo je ravatelj Ivan Pehar. Kazao je i kako je ovo financijski zahtjevan projekt, u čijem olakšavanju nesebično pomaže knjižnica iz Freiburga, te se zahvalio humanitarki Regini Kröner na vrijednoj donaciji od 2 600 Eura.

U ime Grada Zadra prisutnima se obratila pomoćnica pročelnika UO za kulturu i šport Snježana Jurinić. ˝Zadarska knjižnica jedna je od najboljih u Hrvatskoj, a ovo će doprinijeti još većoj razvijenosti i uspješnosti. Grad Zadar će i dalje pomagati u svim projektima, jer knjižnica to itekako zaslužuje.˝ - kazala je.

Na samom kraju druženja, učenici Prirodoslovno - grafičke škole izveli su zanimljiv igrokaz, kojim su kroz zabavne dijaloge ukazali svim prisutnima na važnost dobre knjige.

Pored navedenih, u projektu sudjeluje i Jadrolinija d.o.o. Rijeka.

Vezane fotografije

Bibliobus krenuo na otoke Bibliobus krenuo na otoke Bibliobus krenuo na otoke Bibliobus krenuo na otoke Bibliobus krenuo na otoke Bibliobus krenuo na otoke