Centar izvrsnosti za matematiku

Grad Zadar u suradnji s Matematičkim društvom Zadar i Sveučilištem u Zadru pokrenuo je Centar izvrsnosti za matematiku kao pilot-projekt u školskoj 2012./2013. godini. Ciljevi projekta su razvijanje pozitivanog stava učenika prema matematici i poticanje korištenja matematike u svakodnevnom životu.

  U rad Centra izvrsnosti uključeni su učenici osnovnih škola Grada Zadra nadareni i zainteresirani za matematiku, sudionici na natjecanjima iz matematike koje se provodi pod pokroviteljstvo Agencije za odgoj i obrazovanje. U školskoj 2016./2017. godini u radu Centra sudjeluje 45 učenika od petog do osmog razreda i 4 profesora.

 Centar izvrsnosti za fiziku

  Od drugog polugodišta školske 2015./2016. godine Grad Zadar pokrenuo je i Centar izvrsnosti za fiziku. Program provode učitelji osnovnih škola Grada Zadra u prostorijama škole Šimuna Kožičića Benje. Centar trenutno okuplja 60-ak zainteresiranih učenika koji pohađaju gradske škole.

 Centar izvrsnosti za informatiku

  Sukladno Programu javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu Grada Zadra za 2017. godinu, Grad u suradnji s Društvom informatičara Zadar, od drugog polugodišta školske 2016./2017. godine pokreće projekt Centar izvrsnosti za informatiku. Centar će okupiti učenike osnovnih škola Grada Zadra koji iskazuju poseban interes i napredak u informatici. Program će provoditi učitelji osnovnih škola Grada Zadra u prostorijama osnovne škole Šimuna Kožičića Benje.

https://www.facebook.com/groups/1664716810501829/?fref=ts

 

 

 

Vezane fotografije