Zbog epidemiološke slike i novih mjera odgađaju se javne tribine projekta KVARTipo!
Zbog epidemiološke slike i novih mjera odgađaju se javne tribine projekta KVARTipo!
Zdravlje i sigurnost su prioritet.

Žao mi je što smo morali mijenjati planove, pogotovo jer je ovo prva godina projekta i veselili smo se druženju s građanima, ali zdravlje i sigurnost su prioritet, poručio je gradonačelnik.

 Premda je raspored javnih tribina u sklopu projekta participativnog budžetiranja – KVARTipo! – najavljen u prosincu 2021. godine, sukladno novim epidemiološkim mjerama koje stupaju na snagu danas, 10. siječnja 2022. godine, te sukladno trenutnoj epidemiološkoj slici, iste se odgađaju do kada okolnosti budu dozvoljavale okupljanje većeg broja ljudi u sigurnijim uvjetima.

 Planirane tribine u mjesnim odborima Ploča, Crno i Dračevac, koje su se trebale održati u srijedu (12.1.) u popodnevnim satima, tako se odgađaju, kao i sve ostale, te će mještani na vrijeme biti obaviješteni o novim datumima za pojedine mjesne odbore.

Naime, prema novo donesenim mjerama, u zatvorenom se zabranjuju javna okupljanja s više od 25 osoba (dosad 50), a ona uz COVID potvrde ograničavaju se na 100 osoba. Prema novoj odluci, bit će zabranjena i javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (dosad 100), a ona s COVID potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba. Budući da se na javnim tribinama očekuje veći broj ljudi, posebice u onim mjesnim odborima za koje je pristiglo najviše prijedloga građana, održavanje javnih tribina nije moguće.

 „Prvenstveno loša epidemiološka slika te mjere kojima je rezultirala prisilile su nas da još neko vrijeme odgodimo javne tribine. Žao mi je što moramo mijenjati planove, pogotovo jer je ovo prva godina projekta i veselili smo se druženju s građanima, ali zdravlje i sigurnost su prioritet. Jednako tako, upravo jer je prva godina u kojoj se svi još upoznajemo s projektom, vjerujemo kako nije dobro da čitav proces bude online.  Pogotovo smo pažljivi prema starijima iz naše zajednice za koje želimo da također aktivno sudjeluju. Ovo je lijep projekt u kojem će građani odlučiti u što će se trošiti gradski novac i ako za njihovo sudjelovanje moramo pričekati koji mjesec onda ćemo tako i napraviti. Hvala još jednom građanima što su se uključili u projekt i nadam se da ćemo što prije biti u svakom kvartu i mistu i pričati što im treba od malih investicija.“, rekao je gradonačelnik Branko Dukić.

Čim epidemiološka situacija povezana sa širenjem virusa COVID to dozvoli, definirat će se novi raspored održavanja javnih tribina, o čemu će građani biti obaviješteni putem službene internetske stranice Grada Zadra i društvenih mreža projekta KVARTipo! (Facebook, Instagram).