Započeli radovi u Ulici Hrvoja Ćustića
Započeli radovi u Ulici Hrvoja Ćustića

Gradonačelnik Božidar Kalmeta, zajedno sa svojim suradnicima, otvorio je danas radove u Ulici Hrvoja Ćustića. Investicija za spomenutu ulicu iznosi 2.852.753,98 kuna, dok ukupna vrijednost završetka III. faze kolektora visoke zone iznosi 13.025.110,12 kuna. Ovom rekonstrukcijom na Putu Murvice izgradit će se rotor, infrastruktura (rekonstrukcija vodovoda, javne rasvjete, odvodnje), nogostup i okoliš. ˝Posljednja faza izgradnje kolektora tehnički je i najzahtjevnija, jer su dubine velike. Bitno je kazati da će njenim završetkom biti završen kolektor visoke zone.˝ - kazao je gradonačelnik Kalmeta. 

Rekonstrukcija će trajati godinu dana, odnosno završetak radova predviđen je do ljeta 2015. godine, a po provedenom otvorenom postupku javne nabave za izvođača radova odabrana je zajednica ponuditelja Colas Hrvatska d.d. Varaždin i TIM d.o.o. Nadin.

Otvorenju su nazočili zamjenici Zvonimir Vrančić i Ivica Vlakić, pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap, ali i predstavnici svih suradnika u projektu te predstavnici mjesnih odbora. Direktor Vodnogospodarskog odjela Split Mirko Duhović, u ime Hrvatskih voda, zahvalio je Gradu Zadru na uspješnoj i kvalitetnoj suradnji. ˝U komunalnom smislu realizacija ovog projekta je od izuzetne važnosti za Grad Zadar i to iz jednostavnog razloga što na taj način ispunjavamo i europske direktive vezane uz komunalno gospodarstvo. Bez dobre vodoopskrbe i bez kanalizacije teško je govoriti o dobrom razvoju.˝- rekao je Duhović.

Gradonačelnik Kalmeta kazao je i kako će završetkom kolektora biti riješeni problemi oborinske odvodnje i poplava u određenim dijelovima grada, budući da će sekundarna mreža, sa svim tekućim kritičnim točkama, biti spojena na glavni kolektor. ˝ Ovo je izuzetno važan projekt u svakom smislu. Ovom fazom od Ulica Ante Starčevića pa do Puta Stanova praktički će se izgraditi nova prometnica. Na Putu Murvice izgradit će se kružni tok, na koji se nastavlja rekonstrukcija Ulice Hrvoja Ćustića, potom ide pravac koji se spaja na Put Stanova, odnosno na Ulicu Domovinskog rata. To je jedna potpuno nova trasa.˝ - naglasio je gradonačelnik. Također je najavio konačnu realizaciju crpnih postaja, o čemu dogovor s Hrvatskim vodama već postoji, a čime će se zatvoriti i zadnji ispust fekalne odvodnje u more.

Vezane fotografije

Započeli radovi u Ulici Hrvoja Ćustića Započeli radovi u Ulici Hrvoja Ćustića Započeli radovi u Ulici Hrvoja Ćustića Započeli radovi u Ulici Hrvoja Ćustića Započeli radovi u Ulici Hrvoja Ćustića Započeli radovi u Ulici Hrvoja Ćustića Započeli radovi u Ulici Hrvoja Ćustića Započeli radovi u Ulici Hrvoja Ćustića Započeli radovi u Ulici Hrvoja Ćustića